Helyi közélet

2013.08.28. 16:32

Még elemzik a mintákat

Miskolc - Csecsemőhalálok: elemzési szakaszába érkezett a vizsgálat.

Miskolc - Csecsemőhalálok: elemzési szakaszába érkezett a vizsgálat.„Megérkeztek az első vizsgálati eredmények és szakmai jelentések, így elemzési szakaszába érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban történt halálesetek vizsgálata” – adta hírül szerdán az egészségügyi államtitkárság. Mint ismert: augusztus 5 és 10 között nyolc igen kissúlyú koraszülött vesztette életét a koraszülött osztályon.

Az államtitkárság közleményben írta: „A laboratóriumi analízisek során több mint 200 mintát elemeztek. Vizsgálták többek között az infúziókat, a koraszülötteknél alkalmazott tápszereket, továbbá a szülészet és a koraszülött részleg közötti szállítást. A rendelkezésre álló adatok alapján ezek szerepe nagy valószínűséggel kizárható....Jelenleg az összegyűjtött adatok értékelése, elemzése zajlik,...a teljes vizsgálatot csak ezt követően lehet lezárni. A járványügyi, illetve epidemiológiai vizsgálat során több olyan irány is felmerült, amely magyarázatot adhat arra, hogy mi okozhatta az észlelt haláleseteket...a hamarosan lezáruló járványügyi és szakfelügyeleti vizsgálat és a később záródó nyomozás tudja és fogja egyértelműen tisztázni.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában