Helyi közélet

2013.08.27. 08:01

Ki tehet a miskolci turisztikai társaság veszteségeiről?

Miskolc - Cáfolja a Miskolci Turisztikai Kft. korábbi ügyvezetője időközben leváltott utóda állításait: régen jobban gazdálkodtak, állítja.

Miskolc - Cáfolja a Miskolci Turisztikai Kft. korábbi ügyvezetője időközben leváltott utóda állításait: régen jobban gazdálkodtak, állítja.Nyílt levelet írt Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. közelmúltban leváltott vezetője, válaszul az MSZP azon felvetésére, hogy meg kellene nevezni, kik a felelősek rajta kívül azért, mert a turisztikai társaság nehéz anyagi helyzetbe került. Szerinte a szocialisták felelősek azért, ami a turisztikai céggel történt, hiszen a 2010-es átvételkor a Turisztikai Kft. éves bevétele – a Vadasparkkal és a működtetéséhez kapott 70 milliós támogatással együtt – 601 millió forint volt, a tartozása pedig közel 1 milliárd forint – fogalmaz levelében a volt ügyvezető. Aki úgy véli, az elmúlt három évben sikerült visszaszereznie a miskolciaknak a szocialisták által a „barátoknak kiosztott tetemes vagyont". Levelében sikerként említi a Barlangfürdő felújítását, a Miskolc Bolt megnyitását és azt, hogy a pénzügyi terhek és nehézségek ellenére az üzemi eredményük 70 millió forinttal javult.

„Nem értek egyet"

Erre reagált az Észak-Magyarországnak küldött levelében Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. korábbi ügyvezetője. „Nem értek egyet azzal, hogy a leváltott ügyvezető, egyfajta önigazolásképpen, továbbra is az elődeit „sározza"! Különösen elfogadhatatlan az a megállapítása miszerint, idézem: „a szocialisták a felelősek azért ami a turisztikai céggel történt". A gazdálkodás szempontjából vizsgálva, tényként el kívánom mondani, hogy a társaság a 2008. évi alapítástól az irányításommal kiegyensúlyozottan gazdálkodott, és nyereséget produkált. A Turisztika éves mérlegbeszámolóit akár a Cégbíróságon, de az interneten is bárki megtekintheti, állításaimat ellenőrizheti. Láthatjuk, hogy 2010-2012 között a társaság minden évben 150-170 millió forintos veszteséggel gazdálkodott. Ezen veszteségeket a szocialistáknak felróni, legalábbis tájékozatlanságra, vagy koncepciós elgondolásra vall! A másik sommás megállapítása így hangzik: „sikerült visszaszereznie a miskolciaknak, a barátoknak kiosztott tetemes vagyont". Nos, ez esetben már a társaság korábbi vezetése súlyos bűncselekmény elkövetésével lett meggyanúsítva! Szeretném egyértelműen ezen állítást visszautasítani, azzal, hogy egy ilyen vád – bizonyítás hiányában – igen-igen súlyos következményekkel járhat! Elképzelésem sincs azon vagyontárgyakról, amelyeket a volt ügyvezető levelében megemlít, ezért ismét a társaság mérlegeit hívom segítségül! A „visszaszerzett tetemes vagyon" mindenképp be kellett kerüljön a társaság könyveibe, vagyis nyoma van, kell legyen! Tanulmányozva a vonatkozó adatokat, sem a befektetett eszközök, sem a pénzeszközök során nem találok erre utaló jelet! Rossz hír a miskolciaknak, de ilyen vagyon nem létezik! Ellenben azt látom, hogy a társaság saját tőkéje, a veszteségek miatt drámaian csökkent! Ki kell mondani a Miskolci Turisztikai kft. kvázi csődhelyzetbe került!".

ÉM


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A turisztikai cég volt vezetője megnevezte a felelősöket: a szocialisták azok.

Miskolc - Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. volt vezetője az Észak-Magyarországtól értesült arról, hogy távoznia kell a cégtől.

Miskolc - Augusztus 15-től a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetői pozícióját Beke Tibor, a Városgazda Nonprofit Kft. szolgáltatási igazgatója tölti be.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában