Helyi közélet

2013.08.22. 11:31

Gyilkosság Miskolc belvárosában - Lezárult a nyomozás

Miskolc - Vádemelési javaslat a két éve meggyilkolt miskolci idős néni ügyében.

Miskolc - Vádemelési javaslat a két éve meggyilkolt miskolci idős néni ügyében.

A nyomozók állampolgári bejelentés alapján 2011. szeptember 1-jén reggel egy Miskolc belvárosi lépcsőházban idős női holttestre találtak rá. Az elvégzett szemle adatai alapján a 86 éves sértett bűncselekmény áldozata lett.

A végrehajtott széleskörű adatgyűjtés és lefolytatott helyszíni szemle adatai alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. szeptember 3-án azonosította, elfogta és bűnügyi őrizetbe vette az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves K. Márta felsőzsolcai lakost. A bíróság ügyészi indítványra a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, majd később lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A nyomozás adatai szerint az idős néni érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett. A több szakvéleménnyel is alátámasztott megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt a közöttük kialakult vita, majd bántalmazás eredményeként a lépcsőházban üzemelő egyik cég alkalmazottja követte el.

A büntetőeljárásba a nyomozóhatóság többek között igazságügyi vegyész, biológus, valamint pszichológus szakértőket vont be, továbbá az ügyben poligráfos szaktanácsadói vélemény is készült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság K. Mártával szemben emberölés bűntett miatt folytatott nyomozást 2013. augusztus 21-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a megyei főügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -


Kapcsolódó cikkek:

01.09.2011 | Miskolc - Egyelőre nem pontosított információk szerint egy zsákban halott embert találtak a Szentpáli utca egyik kapualjában Miskolcon.

02.09.2011 | Miskolc - Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.

06.09.2011 | Miskolc - Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában