Helyi közélet

2013.07.25. 18:42

Új pályázatokat véleményezett a Miskolci Egyetem Szenátusa

Miskolc - Július 25-én, csütörtökön tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésének második kiírására, június 17-éig az Emberi Erőforrások Minisztériumába benyújtott három pályázatot.

Miskolc - Július 25-én, csütörtökön tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésének második kiírására, június 17-éig az Emberi Erőforrások Minisztériumába benyújtott három pályázatot.A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, így a Miskolci Egyetemen betöltendő rektori megbízásra is pályázatot kellett kiírni.

A második pályázati kiírás május 17-én jelent meg. Június 17-éig három pályázat érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumába, az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát. A Miskolci Egyetem Szenátusa kétkörös szavazással a pályázatok alábbi rangsorát szavazta meg július 25-i ülésén:

A 32 érvényes szavazatból az első szavazás alkalmával: Prof. Dr. Barkai László 2, Prof. Dr. Illés Béla 14, Prof. Dr. Torma András 16 szavazatot kapott.

A szavazás második körében Prof. Dr. Illés Béla 15, Prof. Dr. Torma András 17 szavazatot kapott.

A pályázat rendes menete szerint eljárva a Miskolci Egyetem Szenátusa által felállított rangsort az egyetem vezetése Balog Zoltán miniszter számára továbbítja, aki felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz.

Az elbírálás határideje a kiírás értelmében 2013. július 31., a Miskolci Egyetem új rektora 2013. augusztus 15-től lép hivatalába.

- Spitzmüller Zita sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában