Helyi közélet

2013.07.18. 14:05

Semmis a miskolci szmogrendelet

Budapest, Miskolc  - Döntött a Kúria: megsemmisítette a miskolci szmogrendeletet. Mindezt az ombudsman indítványa alapján tette.

Budapest, Miskolc  - Döntött a Kúria: megsemmisítette a miskolci szmogrendeletet. Mindezt az ombudsman indítványa alapján tette.Az alapvető jogok biztosa új hatáskörében idén első alkalommal fordult a Kúriához. Az indítvány szerint Miskolc szmogrendeletének egyes rendelkezései jogszabályba ütköznek, így egy szmogriadó esetén veszélyeztetik az egészséghez és az egészséges környezethez való jogot. A Kúria Önkormányzati Tanácsa határozatában a teljes önkormányzati rendelet jogellenességét állapította meg és 2013. október 30-i hatállyal megsemmisítette azt. Miskolc Önkormányzata az eljárás során nem vitatta az indítványban foglaltakat.

Nagy Dezső, a miskolci önkormányzat Városfejlesztési- és Üzemeltetési Főosztály környezetvédelmi referense a közleményre reagálva elmondta, hogy a miskolci szmogrendelet még a korábbi levegővédelmi kormányrendelet alapján készült, ezért nincs összhangban a jelenleg hatályos szabályozással.

Megtudtuk: Miskolc önkormányzata 2013. szeptember 30-ig vállalta a Kúria határozatának megfelelő új rendelet megalkotását. Az új rendelet kidolgozása még májusban elkezdődött, szeptemberben kerül a Közgyűlés elé.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában