Helyi közélet

2013.07.30. 10:39

Selyemrét: elmaradt a csobbanás

Miskolc - Több száz ember nem jutott be hétvégén a Selyemréti strandra, mert a fürdő megtelt.

Miskolc - Több száz ember nem jutott be hétvégén a Selyemréti strandra, mert a fürdő megtelt.„Szombaton már kora délután megtelt a Selyemréti Strandfürdő, ezért elzavarták a sok szerencsétlen családot, akik pedig hosszú, tömött sorokban várakoztak. Ez szégyen!" – írta lapunknak felháborodott olvasónk.

Észrevételét és az üggyel kapcsolatos kérdéseinket továbbítottuk a fürdőhöz, ahonnan Bodnár László, a Miskolci Turisztikai Kft. főmérnöke válaszolt írásban.

„Így biztonságos"

Mint fogalmaz, „a Selyemréti Strandfürdő részleges próbaüzem alatt áll, ez azt jelenti, hogy folyamatosan ellenőrizzük a műszaki berendezések állapotát, terhelhetőségét. Jelenleg a villamos hálózatok terhelését ellenőrizzük , ami nagymértékben befolyásolja a strand területére belépők számát. Ezen túlmenően az ide látogatók is tapasztalhatják, hogy a zöld területeink még nincsenek teljesen kész állapotban, ezért azokat is óvni kell, azzal együtt, hogy a strandfürdő vendégeinek igényét maximálisan ki tudjuk elégíteni.

Ezeket a feltételeket teljesítve, az eddigi tapasztalatok alapján úgy ítéltük meg, a strand jelenleg mintegy 3 ezer vendég befogadására képes. Ennél a vendégszámnál látjuk biztosítva a balesetmentes fürdőzés, pihenés lehetőségét és a maximális kiszolgálást, amelybe az élményelemeken, a strandoláson kívül beletartozik például a füves területek használata is."

Egyre többen jöhetnek

„Ahogy haladunk előre a részleges próbaüzemben, úgy válik a strand alkalmassá nagyobb létszám befogadására. Bízunk benne, hogy napról napra nagyobb létszámot tud majd fogadni a strand. Szombaton fordult elő először, hogy a jegy eladásokat ideiglenesen fel kellett függeszteni, mert a strandfürdő megtelt. Amikor tapasztaltuk azt, hogy a bent lévő vendégek száma elkezdett csökkenni, a pénztárakat ismételten megnyitottuk a közönség számára.Vasárnap is meghaladta a látogatószám a részleges próbaüzem felső határértékét, ezért újra átmeneti intézkedéseket kellett tennünk a túlterhelés elkerülése érdekében, ami a belépés időszakos korlátozásával járt. Köszönjük azok türelmét és megértését, akik várakoztak, de ez az ő érdekükben is történt, és továbbra is nagy szeretettel várjuk őket a strandon." – tetet hozzá végül Bodnár László.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában