Helyi közélet

2013.07.25. 14:57

Se nyilvános WC, se pénzváltás Miskolctapolcán

Miskolc - Több miskolctapolcai vendéglátós is jelezte szerkesztőségünknek, hogy az amúgy örvendetes módon Miskolcra érkező turisták nem tudják hol elvégezni kisebb-nagyobb dolgukat, ugyanis a városrészben nincs nyilvános WC.

Miskolc - Több miskolctapolcai vendéglátós is jelezte szerkesztőségünknek, hogy az amúgy örvendetes módon Miskolcra érkező turisták nem tudják hol elvégezni kisebb-nagyobb dolgukat, ugyanis a városrészben nincs nyilvános WC.Ezért aztán náluk, azaz panziójukban, vagy szállodájukban igyekeznek könnyíteni magukon, amely konfliktusokat generál... A nem létező nyilvános WC-k mellett megkérdeztük azt is, hogy miért nincs pénzváltási lehetőség Miskolcapolcán?

- A miskolctapolcai illemhely jelenlegi műszaki állapota nem teszi lehetővé a nyitvatartást, működtetést. Átfogó felújításra lenne szükség - tudatta az Észak-Magyarországgal Koczák Szilvia, Miskolc szóvivője. - Az állapotfelmérés után elkészítik a beruházás várható költségvetését, majd a közgyűlés dönt a munka elvégzéséről.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a pénzváltóhelyek kialakítása nem az önkormányzat hatásköre. Ezekről a pénzváltó irodák, illetve idegenforgalommal foglalkozó cégek dönthetnek. Mivel az utóbbi időszakban jelentősen megszigorították a pénzváltó helyek létesítésének feltételeit, kevesebb helyen működnek ilyen irodák, így Miskolctapolcán sincs.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában