Helyi közélet

2013.07.12. 13:22

Parkolás a Megyei Kórházban - Voltaképp tehetetlenek...

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kórház nem közterület, ezért legfeljebb figyelmeztethetik a mentők helyén parkoló úrvezetőket...

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kórház nem közterület, ezért legfeljebb figyelmeztethetik a mentők helyén parkoló úrvezetőket...

A kórház környékén nincs túl sok parkoló, ezért kénytelenek vagyunk beengedni az autókat a kórház területére. Ha rajtam múlna, egy gépkocsi sem jöhetne be az intézménybe. Ezt viszont nem tehetem meg, ezért van, hogy napi, illetve éves viszonylatban belépődíjat szedünk – reagált előző napi cikkünkre dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa. – Sajnos közismert állampolgári magatartás, hogy azt hisszük: ha valamit megvásároltuk, attól kezdve azt csinálunk vele, amit akarunk. Bizony, nem egyszer látni, hogy park közepén, a mentők vagy a rokkantak számára biztosított, kijelölt helyen parkolgatnak, BMW-k, Audik..., stb. Erről az igazgatóság természetesen tud. A kórház őrzésvédelmét, parkolás rendjét külső cég biztosítja. A külső cég figyelmét rendszeresen felhívjuk az anomáliákra, igyekeznek is tenni a megszüntetés érdekében, de büntetési jogosítvánnyal nem rendelkeznek. Próbálkoztunk már hivatalos szervekkel is (rendőrség, közterület-felügyelet stb.), mindenütt az volt a válasz, hogy nem közterület, így nekik jogosultságuk intézkedésre nincs. Csak az emberi belátásra lehet alapozni, igen, arra, amit az egyik kommentelő is megfogalmazott: „Ha az én Édesanyámat szállítanák be mentővel és a mentőnek nem lenne hol megállnia, akkor értékes perceket lehetne veszíteni." Ezt kellene megérteni az „Audiknak és BMW-k-nek". Bár ez hiú ábránd – tette hozzá a főigazgató. Megjegyezte még: a kórházi dolgozók figyelmét azért felhívták, velük szemben tudnak retorziót alkalmazni, de a külsősökkel szemben nem.

Nagy a kórház...

Cikkünkhöz hozzászólt Kalina Gabriella gazdasági igazgató is:

– A kórház területe nagy, folyamatosan minden parkolót nem tudnak felügyelni. Mivel hatósági jogkörrel nem rendelkeznek, és a kórház egyébként is magánterületnek minősül, a gépjárművezetők többsége a felszólítást figyelmen kívül hagyja. A szabálytalanul parkoló autókra a szolgáltató cég piktogrammal ellátott figyelmeztető nyomtatványt helyez ki, illetve amennyiben a gépjárművezető a gépkocsiban tartózkodik felszólítja az azonnali távozásra. A gépjárművezetők többsége azonban nem veszi figyelembe, hogy felelőtlen, szabálytalan parkolásukkal veszélyeztetik a betegellátást, és mások életét.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában