Helyi közélet

2013.07.02. 09:43

Nézőpont: Villamos, miénk...

<em>Volt idő, amikor attól tartottunk, sosem lesz Miskolcnak ilyen: új villamosa. Hosszú út vezetett a mai napig, amikor megcsodálhatjuk őt az ő valójában, hiszen megérkezett végre Miskolcra. Igaz, még csak „mutatóba", egyetlenegy, hiszen sok-sok órát kell tesztelni ahhoz, hogy forgalomba állhasson. Ha átmegy a vizsgán, akkor további harminc testvére is otthonra lel majd nálunk</em>.<strong> Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Volt idő, amikor attól tartottunk, sosem lesz Miskolcnak ilyen: új villamosa. Hosszú út vezetett a mai napig, amikor megcsodálhatjuk őt az ő valójában, hiszen megérkezett végre Miskolcra. Igaz, még csak „mutatóba", egyetlenegy, hiszen sok-sok órát kell tesztelni ahhoz, hogy forgalomba állhasson. Ha átmegy a vizsgán, akkor további harminc testvére is otthonra lel majd nálunk. Hajdu Mariann jegyzete.Azért hosszú út vezetett idáig. Négy közbeszerzési eljárás sok-sok vitával, harccal fűszerezve: a járműgyártó cégek vérre menő tusát vívtak, csak hogy ők gyárthassák le Miskolcnak a villamosokat. Nem kedvezett a közbeszerzési törvény sem, ahol lehetett, buktatókat kínált, s mi ebbe rendre bele is szaladtunk. No de ez már a múlt, mert mégiscsak lesz már villamosunk, mienk.

Miskolcnak sosem volt vadiúj. Mindig csak mások levetett járműveit tudtuk megvásárolni valamely „járműturkálóból". Most megfizettük az árát.

Ám mivel most került le a gyártósorról, amolyan újszülöttke lesz. Valószínű, gyerekbetegségeket is túl kell majd élnünk vele. Lesz, lehetnek vele gondok, míg „felnő" hozzánk. Szerintem legyünk hozzá türelemmel...


Kedden hajnalban megérkezett Miskolc első új villamosa a helyi közlekedési vállalat telephelyére, ahol több százan, köztük Miskolc város polgármestere is várta, hogy a miskolci sínpárra kerüljön a világszínvonalat képviselő új szerelvény. Részletek >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában