Helyi közélet

2013.07.11. 07:57

Ilyet! Megette a bérletet a rendőr és az MVK ellenőr szeme láttára...

Miskolc - Különös eset szemtanúja volt olvasónk a 2-es villamoson: az egyik utas megrágta és lenyelte a szelvényt.

Miskolc - Különös eset szemtanúja volt olvasónk a 2-es villamoson: az egyik utas megrágta és lenyelte a szelvényt.

Olvasónk a 2-es villamoson utazva arra lett figyelmes, hogy az ellenőrnő egyre emeltebb hangon beszél valakivel. Az utasok közül a párbeszédbe bekapcsolódott egy civil ruhában lévő rendőr is. Olvasónk számára az derült ki, hogy az utas érvénytelen bérlettel utazhatott, mert az illetőt megbüntették. Amikor be akarták vonni tőle a szelvényt, egyszerűen megrágta és megette. A rendőr és az ellenőr döbbenten nézte a jelenetet, az utasok nevetéssel reagáltak a szokatlan gesztusra, s volt, aki azzal próbálta elvenni a helyzet élét, hogy talán éhes volt a bérletevő – foglalta össze a Centrum áruház és a Malomszög utca között kedden este történteket olvasónk.

Tényleg így volt

Ez valóban így történt – erősítette meg a hírt érdeklődésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding szóvivője, hozzátéve: az eset miatt az utasnak pótdíjat kellett fizetnie, mivel hogy nem volt bérlete.

A rendőrjárőrtől érdeklődésünkig nem érkezett jelentés elöljáróihoz – tudatta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs vezetője.

A konfliktus oka nem derült ki a hivatalos tájékoztatásokból. Lapunk azonban korábban többször cikkezett már róla, hogy az utasforgalomban számos konfliktus adódhat. Hogy ezeknek lehetőleg senki ne lássa a kárát, az MVK-nál korábban rendszeresek voltak a tréningek. Arra próbálták meg felkészíteni a saját, a mindennapi forgalomban részt vevő munkatársaikat, hogy miként kezeljék az ilyen éles helyzeteket, vagy hogyan próbálják megelőzni ezek kialakulását.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában