Helyi közélet

2013.07.06. 12:43

Görcsös izmok ellen küzd a fesztiválon - Arcok a megyéből: Simon Emőke

Miskolc - Imádja a fesztiválok hangulatát, ezért ajánlotta, ingyen masszírozná a sztárokat.

Miskolc - Imádja a fesztiválok hangulatát, ezért ajánlotta, ingyen masszírozná a sztárokat.

Négy éve masszírozza Simon Emőke a fellépő művészeket a Hegyalja fesztiválon. A masszőr nagyon szereti a fesztiválok hangulatát, Hegyalján korábban is sokszor megfordult. Négy évvel ezelőtt véletlenül hallotta, hogy amikor a Soulfly amerikai zenekar énekesének megfájdult a dereka, csontkovácsot kellett hívni. Ekkor pattant ki fejéből az ötlet: miért ne lehetne egy fesztiválnak saját masszőre... Összeszedte a bátorságát, megkereste a főszervezőt, aki rendkívül nyitott volt a felvetésre. Emőke egyébként egy fillért sem kért a munkájáért, csak annyit, hogy meghallgathassa a koncerteket, s hogy – akkor még gimnazista – fiát is magával vihesse.

– Az elején nem volt egyszerű, el kellett magam adni – meséli. Vadidegen embereket kért meg, hogy tegyenek ki cetliket az együttesek konténereire: masszázst vállal. Mára már megszokták, sőt, keresik mind a zenekari tagok, mind a stábok részéről.

Csodakenőcsök

– A legelső vendégem a Belmondó együttes énekese, Czutor Zoli volt – emlékszik vissza. Ettől kezdve alig volt megállás, kinek a dereka fájt, ki a nyakát nem tudta mozdítani. Nem sok idő jut egy-egy vendégre a 20-25 perces áthangszerelési idők alatt, így Emőke a csodakenőcseivel igyekszik minél gyorsabban segíteni.

– Tapasztalatom szerint a turnék során nincs idejük a zenészeknek a sportolásra, az életük viszont nagyon stresszes. Legtöbbjükre jellemző, hogy görcsösek az izmaik: jólesik nekik a masszírozás – részletezi Emőke. Megtudjuk, volt, aki hajnal 1-kor kérte, segítsen neki, volt, hogy egy egész zenekar (az osztrák Parov Stelar) jelentkezett be, s volt egy stábtag hölgy, aki csak kisírta magát a vállán, aztán ment vissza dolgozni. Emőke egyet kér mindig a hozzá fordulóktól, hogy ha épp valamely nagy kedvence lép fel, akkor legyen egy kis szünete, s meghallgathassa őket.

Sztárallűrök nélkül

Emőke idei legnagyobb élménye egy fekete raszta fiú volt, aki hihetetlenül szerényen fordult hozzá. Később derült ki, hogy az idei legnagyobb sztár, az angol Skindred énekese volt. Emőke hozzáfűzi egyébként sem tapasztalt senkinél sztárallűröket, mindenki kedves, kézséges. Azért megkérdezzük, volt-e aki félreértette a szolgáltatás lényegét, s többet akart volna. Ám Emőke nemmel válaszolt, mint mondja, mindenki tudomásul vette, csak a görcsös izmok kimasszírozásában segít nekik.

Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese teljesen meghatott – folytatja Emőke. – Kérdezte, mivel tartozik, mondtam, nem fogadok el pénzt senkitől. Ő erre felhívott a színpadra, s a zenekar nekem játszott el egy számot. Misi mondta a közönségnek, tapsoljanak nekem, mert csodát tettem a nyakával. Többet ért ez bármilyen pénznél... – összegzi, miért is csinálja.

- ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában