Helyi közélet

2013.07.09. 16:15

Felfüggesztett fogházat kapott a szerencsi szatír

Szerencs - Bűnösnek találta három rendbeli szeméremsértés vétségében a Szerencsi Járásbíróság azt a 42 éves mezőzombori férfit, aki az elmúlt évben Szerencsen több buszmegálló közelében is nyilvánosan végzett önkielégítést, miközben a buszra várakozó nőket nézte.

Szerencs - Bűnösnek találta három rendbeli szeméremsértés vétségében a Szerencsi Járásbíróság azt a 42 éves mezőzombori férfit, aki az elmúlt évben Szerencsen több buszmegálló közelében is nyilvánosan végzett önkielégítést, miközben a buszra várakozó nőket nézte.Tavaly nyáron – pontosabban meg nem határozható időben – Szerencsen a csokoládégyárral szemben, a Mozdony büfé melletti buszmegállóban, majd ez év tavaszán a Bekecsi úti megállókban ténykedett. A legutolsó alkalommal - amikor a rendőrkapitányság közelében szórakoztatta magát - a “közönség” bejelentést tett a nem kívánt műsorról a rendőrségen. A járőrök tetten érték és előállították a férfit a kapitányságra, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A férfit, aki korábban már hét alkalommal volt szeméremsértés miatt büntetve, és Hajdú-Bihar megyében jelenleg is folyamatban van ellene egy eljárás ugyanezért, gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás során egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság, melyet három év próbaidőre felfüggesztett, és elrendelte a férfi pártfogói felügyeletét.

Bár az ügyészség álláspontja szerint a férfi „nemi szervének mutogatásában megnyilvánuló viselkedészavara kóros elmeállapottal nem egyenértékű, ezért a terhére rótt cselekmények vonatkozásában korlátozó vagy kizáró tényezőként nem értékelhető”, a bíróság külön intézkedésként arról is rendelkezett, hogy a vádlottnak kéthetente pszichológusnál kell megjelennie.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában