Helyi közélet

2013.07.19. 12:47

Az Anna-bál bevételéből épül a díszköves udvar

Miskolc - Újabb nemes célt szolgál a Rotary Club Miskolc-Tapolca idei Anna-bálja.

Miskolc - Újabb nemes célt szolgál a Rotary Club Miskolc-Tapolca idei Anna-bálja.A Rotary Club Miskolc-Tapolca 2011-ben rendezte meg először a városrész egyik legpatinásabb rendezvényét, az Anna-bált. A céljuk részben az volt, hogy – mintegy 40 évnyi szünet után – felelevenítsék a hagyományt, részben pedig, hogy a bevételből arra rászorulókat támogassanak.

Nemes célok

A III. Rotary Anna-bál 2013. július 27-én lesz a Bástya Wellness Hotel & Conference nemrég átadott báltermében, a Rotary Magyarország 2013/14-évi kormányzója, dr. Sólyom Bódog fővédnöksége mellett. S bár a Rotary Anna-bál mellett a klubnak több jótékonysági akciója is van, ez az esemény az egyik legnagyobb jótékonysági akciójává nőtte ki magát. A belépők árából, a tombolából és a helyi báli adakozásból befolyó összeget nem egyszer sikerrel egészítették ki a Rotary nemzetközi pályázatain nyert támogatással jótékonysági célok megvalósítására (visszatérően támogatják például a Gyermekegészségügyi Központot). Ez évben a jótékonysági akció kedvezményezettje az autista gyermekekkel foglalkozó Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lesz. A befolyt adományokból az Iskola Miskolc, Kassai utca 15. szám alatt található udvarának szilárd burkolattal történő ellátásához szeretnének hozzájárulni.

Ami a kő mellé kell

A 120-140 négyzetméter burkolásához szükséges díszkőmennyiséget a miskolci főutcán felszedett díszkövekből szeretnék pályázat útján elnyerni az önkormányzattól. A klub a szállítás, a hengerezés. a sóder, a cement és a kivitelezés költségét szeretné előteremteni, de mint mondták, a 14 fős tagság akár személyesen is kész részt venni a munkálatokban.

A klub soros elnöke, Gáspárfalvi József hangsúlyozta: a belépti díjakból befolyó bevételnek a bál önköltségén felüli összege, valamint minden további adomány teljes egészében az említett célt szolgálja, abból a klub saját működésére nem fordít semmit, hanem kiegészíti, amennyiben arra szükség lenne.


 

A klub szívesen támogatja a rászoruló közösségeket, mert ennek keretében több rászorultat érhetnek el korlátozott anyagi lehetőségeikkel.(www.miskolctapolca.net/rotary)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában