Helyi közélet

2013.07.11. 13:33

Aranyosi Péter büntetett

Régi álma teljesült Aranyosi Péter humoristának: büntetőt rúghatott a kapuslegendának, Hajdú Attilának.

Régi álma teljesült Aranyosi Péter humoristának: büntetőt rúghatott a kapuslegendának, Hajdú Attilának.A Dumaszínház társulatának futballrajongó tagjai kitörő örömmel fogadták a hírt, miszerint az idei DumaFüred fesztiválon július 26-a és augusztus 4-e között a szálláshelyüket biztosító balatonfüredi Fürjes Villa tulajdonosa nem más, mint Hajdú Attila. Attila egykor olyan játékosok lövéseit hárította, mint Zamorano, Litmanen, Kluivert vagy Raúl. Most pedig Aranyosi Péterét. Többet is. Az egyik viszont bement.

„ Kérem szépen, ma Hajdú Attilával, Magyarország egyik legnagyobb kapusával találkoztam, beszélgettem vele, és rúgtam neki büntetőket, amiből egy sikeresen be is gurult. A konklúzió tehát: Aranyosi Péter: Hajdú Attila, egy:null – lelkendezett a Diósgyőr drukker humorista. – Ez óriási büszkeséggel tölt el, de azért azt tegyük hozzá, hogy összesen nyolcszor próbálkoztam. Viszont nekem ez is nagy dolog” – árulja el.

Aranyosi Péter elmesélte, hogy véletlenül találkozott az általa mélyen tisztelt hálóőrrel, aki mindamellett, hogy a SportKlub szakkommentátora, a balatonfüredi Fürjes Villa tulajdonosa, melyet idén július 26-a és augusztus 4-e között elfoglalnak a DumaFüred fesztivál fellépői és családtagjaik. Hajdú Attila és Aranyosi Péter most találkoztak először, ami Attila szerint maradandó élmény lesz mindkét fél számára:

„A büntetőrúgás előtt egy ötperces beszélgetést is terveztünk Péterrel, amelyből végül negyvenöt lett. Ő kifaggatott a pályafutásom összes állomásával kapcsolatos kulisszatitokról, majd pedig ő mesélt, többek között azt is elárulta, hogy nagyon szeretne a női labdarúgócsapat masszőrje és ruhatárosa lenni.”

Aranyosi Péter rákérdezett arra is, hogy mit tehet egy élsportoló aktív pályafutása végén azért, hogy ne eresszen pocakot. Ő ugyanis – mint mondja – úgy hízott el, hogy nem is volt élsportoló… Hajdú Attila szerint erre különösen oda kell figyelni, hiszen ha egy folyamatos terhelésnek kitett szervezet hirtelen leáll, megnövekedik az elhízás veszélye. A humorista a mondottakat összevetette azzal az érzéssel, amikor lejön a színpadról és még tombol benne az adrenalin – így hamar megértette, miről beszél a sportoló. Természetesen szóba kerültek a diósgyőri kapus példakép, Veréb Gyuri bácsi híres védései is, valamint a Fradi emlékezetes BL mérkőzései 1995-ben a Grashoppers, az Ajax és a Real Madrid ellen. Péter kíváncsi volt, hogy ilyenkor a meccsek után a mezeken kívül névjegykártyákat is cserélnek-e, és hogy elmennek-e utána együtt sörözni – a válaszon azonban meglepődött, hiszen utóbbi azért nem annyira jellemző, még ha Péter bizony el is ment volna velük.

A humorista felidézte a Diósgyőr csapatának siófoki vendégszereplését, amikor véletlenül benyitott a vendégöltözőbe, ahol a kedvenc játékosai már a mérkőzéshez készülődtek. Ő persze nem jött zavarba, hanem egy tüzes szónoklatot intézett hozzájuk. Peti szerint a labdarúgók azt hitték, ő az új csapatpszichológus, olyan figyelmesen hallgatták. Az aznapi kettő-nullás vendéggyőzelmet a mai napig egy kicsit a magáénak is érzi.

Aranyosi még a búcsúzáskor elmesélt nyolc-tíz történetet, majd a Dumaszínház FC nevében ünnepélyesen kihívta a balatonfüredi csapatot egy barátságos mérkőzésre a fesztivál ideje alatt. Hajdú Attila örömmel fogadta a kihívást, de azt azért megjegyezte, hogy azon a meccsen nem farmerban és ingben fog védeni. „Én is átöltözöm ám!” – vágott vissza Peti, majd mindenkitől tényleg elbúcsúzott, és autóba ült. De még akkor is sztorizott, amikor gurult ki a parkolóból…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában