Helyi közélet

2013.06.24. 20:22

Rektori pályázatokat bontott a Miskolci Egyetem Szenátusa

Miskolc - A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, a rektori megbízásra pályázatot írt ki az emberi erőforrások minisztere.

Miskolc - A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, a rektori megbízásra pályázatot írt ki az emberi erőforrások minisztere.A Miskolci Egyetem rektori posztjának betöltésére májusban kiírt második felhívásra június 17-ig lehetett pályázatot benyújtani. A beérkezett anyagokat hivatalos körülmények között bontották fel ma délután. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma fogadta: három belső kari vezető anyagát ismerhették meg az egyetem szenátusának jelenlévő tagjai.

A minisztériumi pecséttel, aláírással lezárt, a Miskolci Egyetem Szenátusának tagjai előtt felbontott boríték három pályázati anyagot tartalmazott.

A pályázók:

 • Prof. Dr. Barkai László, az Egészségügyi Kar dékánja,
 • Prof. Dr. Illés Béla, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja,
 • Prof. Dr. Torma András, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.
 • A pályázatokat elsőként a Miskolci Egyetem Szenátusa véleményezi, a felállított rangsort továbbítja Balog Zoltán miniszter számára, aki felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz.

  A pályázat elbírálásának határideje a kiírás értelmében 2013. július 31., a Miskolci Egyetem új rektora 2013. augusztus 15-től lép hivatalába.

  A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Prof. Dr. Stipta István általános rektorhelyettes nyújt.

  A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, így a Miskolci Egyetemen betöltendő rektori megbízásra is pályázatot kellett kiírni.

  - Spitzmüller Zita sajtóreferens -

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában