Helyi közélet

2013.06.14. 15:20

Mozgó tárlat az éjszakában

Sárospatak - Sárospatakon jelennek meg először a magyar, észt és finn művészek.

Sárospatak - Sárospatakon jelennek meg először a magyar, észt és finn művészek.

Láthatatlan jelenlét a címe annak a rendhagyó mozgó tárlatnak, amely egyszer látható csak Sárospatakon június 15-én szombaton este a belvárosban.

Ragaszkodott Patakhoz

– Ahhoz ragaszkodtam, hogy Sárospatak legyen az egyik helyszín – mondja Balogh István, a rendhagyó tárlat egyik szervezője. – Mégpedig azért, mert magam is sárospataki voltam-vagyok.

Az ötlet egyszerű, össze kell gyűjteni néhány lefényképezett műalkotást, fogni egy projektort, beszerelni egy autóba, keresni egy nagy szabad falfelületet, megvárni, amíg besötétedik, összegyűjteni a közönséget, és indulhat a vetítés.

Balogh István az Iparművészeti Egyetemen folytatott tanulmányai alatt ismerkedett össze néhány finn vendégdiákkal, akik közül az egyik volt az ötletgazda. Akkor még egy Lada kombival járta Finnországot a mozgó tárlattal, most egy Fiat 850-es a tárlatkocsi. Balogh István még elmondta, magyar, finn és észt művészek fotóit, fotógrafikáit válogatták ki a mostani tárlathoz, amelyet június 15-én, szombaton este kilenc órától a Comenius utca és a Hild tér találkozásánál tekinthetnek meg az érdeklődők Sárospatakon.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában