Helyi közélet

2013.06.19. 08:17

Hőség - OMSZ-figyelmeztetés: szerdán extrém UV-B sugárzás várható

Budapest, 2013. június 18., kedd (MTI) - Szerdán extrém (8.0-ás) UV-B sugárzás várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által kedd este kiadott figyelmeztetésben.

Budapest, 2013. június 18., kedd (MTI) - Szerdán extrém (8.0-ás) UV-B sugárzás várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által kedd este kiadott figyelmeztetésben.

A meteorológiai szakemberek ezért azt javasolják, hogy szerdán mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Ha lehetséges, akkor napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást. A vállat takaró póló és szalmakalap viselete, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. A normál bőrtípusúak esetében már 15-20 perc napon tartózkodás esetén bőrpír keletkezhet - írták.


 

Budapest, 2013. június 18., kedd (MTI) - Szerdán a déli megyékben még melegebb lesz, északkeleten viszont enyhül a hőség - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott figyelmeztetéséből.

Miskolc - A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabadvizek, strandok környékének látogatása, amely különösen népszerű az iskolai szünidőt aktív pihenéssel töltő fiatalok körében. A felüdülési lehetőség ilyen formája természetes igény, azonban számos veszély forrása is egyben.

Debrecen, Budapest - II. fokú riasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.

Budapest, 2013. június 17., hétfő (MTI) - Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos. A hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben 35 fok is lehet. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hőség elleni védekezés fontosságára figyelmeztet.

Miskolc - A jelenlegi modellfutások alapján pénteken és szombaton már nedvesebb, labilisabb légtömegek érkezhetnek fölénk egy hidegfront előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában