Helyi közélet

2013.06.12. 12:50

Farkaslyuki bányászok a gáton

Budapest, Ózd - Az évszázad legnagyobb árvize miatt kialakult rendkívüli helyzet segítőkész emberek tízezreit mozgatta meg szerte az országban.

Budapest, Ózd - Az évszázad legnagyobb árvize miatt kialakult rendkívüli helyzet segítőkész emberek tízezreit mozgatta meg szerte az országban.Az árvízvédelmi és mentési munkálatokban kivették a részüket a Farkaslyuki bányászok is. Molnár György, az Ózdi Szénbányák Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: a vészjósló hírek hallatán úgy döntöttek, hogy egy tapasztalt csapattal ők is részt vesznek az árral folytatott küzdelemben. A legnagyobb közösségi portálon folyamatosan frissített helyszínekből egy nagyon kritikusnak látszó helyet választottak ki. Budán, a III. kerületben segédkeztek a bányászok a védekezésben.

Segített a bányász tudás

- Amikor odaértünk egy rendezvényközpont épületegyüttesét védték több százan éjjel-nappal. Már napok óta tartott a munka, hiszen ezen a részen nem csak az épületek forogtak kockán, hanem a főváros Budai oldalának egy jelentős része is víz alá kerülhetett volna, ha átszakad a gát - folytatta Molnár György. - Mivel tapasztalt bányászokkal érkeztünk, a helyzetet átlátva mélyművelésű bányákban is használt speciális ácsolattal védtük meg a főépület front részét a vízbetöréstől, valamint néhány helyen még megerősítettük a támfalakat is. Gyakorlatilag csak azt a munkát láttuk el, amelyhez hasonlót a hétköznapokban is számtalan esetben végzünk a Farkaslyuki Bányaüzemben.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában