Helyi közélet

2013.06.13. 17:31

Diákok építenék az Avas szállót

Miskolc - A válság miatt kevés a külső gyakorlóhely, nyári szakmai gyakorlat lehetne az építkezés.

Miskolc - A válság miatt kevés a külső gyakorlóhely, nyári szakmai gyakorlat lehetne az építkezés.Felajánlotta, hogy felújítja a főutcai Avas szálló homlokzatát három miskolci szakközépiskola. A Kós Károly, a Gábor Áron és az Eötvös iskolákban olyan szakmákat oktatnak, amely szaktudásokra szükség lenne a munkálatok során. A hajdani, patinás szálloda rémes állapotban van – felújítása 2010-ben megszakadt – s szinte kizárt, hogy a közeljövőben folytatódik. Már csak azért sem, mert a tulajdonos Multicasa Consulting és a miskolci önkormányzat között jelenleg per folyik.

Kocsis Istvántól, a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatójától megtudtuk, a nyári szakmai gyakorlatok részeként tudnák elképzelni a munkát. A város is, ők is jól járnának, hiszen jóval kevesebbe kerülne a munka (a tanárokat és az anyagköltséget kellene fizetni), az épület sem csúfítaná a főutcát, a szakmunkás tanulók pedig gyakorolhatnák a szakmát.

A részletek a pénteki Észak-Magyarországban olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában