Helyi közélet

2013.06.17. 19:04

A jövőt álmodták papírra

Tokaj - A 7-10 és 11-14 éves korosztályok számára meghirdetett versenyre 60 pályamunka érkezett.

Tokaj - A 7-10 és 11-14 éves korosztályok számára meghirdetett versenyre 60 pályamunka érkezett.Ilyen lesz Tokaj felnőtt koromban címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot májusban dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A legjobbak készítőit vasárnap Miskolcon látták vendégül közös mozizáson, s két meglepetésvendéggel is találkozhattak. Komoly kihívás várt a gyerekekre, ugyanis az volt a feladatuk, hogy rajzolják meg, milyennek képzelik el Tokaj városát, a környező hegyvidéket, a szőlő és borvidéket, vagy a vízi világot 30 év múlva. A 7-10 és 11-14 éves korosztályok számára meghirdetett versenyre mintegy 60 pályamunka érkezett.

Emléklap és ajándék

A kiválasztott legjobb 5-5 alkotás a tokaji általános iskola aulájában lett kiállítva. Valamennyi pályázó emléklapot kapott, valamint egy kis ajándékot, a nyertes öt-öt pedig oklevelet, rajzfelszerelést, sporteszközöket. A 3-3 legjobb még egy miskolci mozilátogatást is nyert mellé, amelyet a szünidő első hétvégéjére időzítettek. A gyerekek és a kísérő pedagógus vasárnap délelőtt érkezett meg Miskolcra. A gyerekek által közkedvelt egyik étteremben megreggeliztették a társaságot. Közben két meglepetésvendég is érkezett Bacsa Patrik, a DVTK fiatal csatára és Pál Dénes énekes személyében. A gyerekek beszélgethettek a vendégekkel, akiktől dedikált fotókat is kaptak. Lesz majd mit mutogatni otthon, dicsekedni a barátok előtt. Természetesen közös fotók is készültek a sztárokkal – az étterembe betérő tinilányok irigységére. A program fénypontja a közös mozizás volt.

Érdekesség, hogy a legfiatalabb nyertes 7 éves fiú volt, a legidősebb pedig 14 éves lány. Lakóhely szerint a hatok közül egy volt tarcali, a többi tokaji. A nemek aránya: 5 lányra jutott a már említett egy szem fiú.

A rajzpályázat győztesei: Galambos Eszter, Gál Péter Zoltán, Hornyák Renáta, Kiss-Tóth Marcell, Kun Balázs, Kun Zsófia, Pozsa Dorka, Técsi Boglárka, Técsi Klára, Tóth Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában