Helyi közélet

2013.05.10. 11:08

Sporttal ünnepeltek!

Kazincbarcika – Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a Nemzeti Sportvárosban a jeles napot.

Kazincbarcika – Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a Nemzeti Sportvárosban a jeles napot.

A Magyar Sport Napja alkalmából idén a Barcika Art Kft. rendhagyó programokkal készült: a Tavaszi zsongás első napján, május 5-én a városban működő sportegyesületek, szakosztályok közreműködésével került sor a nagy sportágválasztóra, vagyis a toborzásra.

A meghívást elfogadó sportszervezetek bemutatókkal, ötletes programokkal és játékokkal invitálták saját szakosztályukba a mozgásra vágyó gyerekeket. Ezzel párhuzamosan kézműves játszóház és népi sportjátékok várták még a szép számú közönséget.

A jeles napon a sportközpont kőszínpadán egy ünnepélyes, ám sportos díjátadót is tartottak, ekkor a 2012-es eredmények alapján a szakosztályok legjobbjai vették át jól megérdemelt okleveleiket.

Minden korosztálynak szólt

A szervezők a napot úgy szervezték, hogy minden korosztály és társadalmi csoport megtalálja a neki való programot: így a családoknak, baráti társaságoknak főzőversenyt és kispályás focitornát is kiírtak, melyen a sportegyesületek is lelkesen forgatták a fakanalat. A nap fénypontja a jótékonysági akcióból összekalapozott minijátszótér avatása volt, melyen már a nap sztárvendége, Béres Alexandra is részt vett. A rendkívül szerény és szimpatikus fitneszedző Szitka Péter polgármesterrel és Szabó Ilona szervezővel avatta fel a szemre is tetszetős játszóteret, melyet az apróságok azonnal használatba is vettek. Ezt követően a hölgyek az anyáknapi fitneszőrületen, az urak pedig a műfüves villámtornán fáraszthatták tovább magukat.

Futás és ötpróba

Hétfőn a legkisebbek, az óvodás korosztály bevonásával dübörgött tovább a sportnapi sebesvonat: a közel 400 apróság egy közös tornát követően a város főutcáján futott, ami hihetetlen látványt és élményt jelentett minden résztvevőnek.

Ezt követően a kismamák babatornával kapcsolódtak be a mozgásnapi programba, majd az idősebbeken, végül pedig az általános iskolásokon volt a sor. Az öt kazincbarcikai tagiskola 50-50 sportra éhes diákkal vett részt az eseményen. Kacajuktól és sikításuktól több órán át volt hangos a sportközpont. A köztük meghirdetett aktivitási versenyt a Pollack suli csapata nyerte, így ők a napot közös fagyizással zárhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában