Helyi közélet

2013.05.05. 23:34

Nézőpont: Magyar vérszívó

<em>Nincsenek baloldali, vagy jobboldali szúnyogok: csak magyar vérszívók vannak. Bebújnak a szúnyoghálón, besettenkednek a kulcslyukon, és képesek egész éjszaka a fejünk felett szállni, hogy azt mondja: ZZzzzz, és zzzZZZZzzzz...</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>

Nincsenek baloldali, vagy jobboldali szúnyogok: csak magyar vérszívók vannak. Bebújnak a szúnyoghálón, besettenkednek a kulcslyukon, és képesek egész éjszaka a fejünk felett szállni, hogy azt mondja: ZZzzzz, és zzzZZZZzzzz... Juhász-Léhi István jegyzeteApámat is megőrjítik a vérszívók. Ő bizonyosan az az ember a galaxisban, aki mindenféle füstölőt, szprét, olajat, hanggránátot és vállról indítható rakétát is képes bevetni a magyar szúnyogság elleni küzdelemben. Évekkel ezelőtt a hálószobában nyaranta kellett festeni emiatt. Csak a plafont. Az öreg ugyanis - amikor feladta a hitét a csodaszerekben - összetekert újsággal csapkodta a plafont, amely aztán reggelre nem nyújtott éppen üdítő látványt. Mint ahogyan apám arca sem a tükörben a fáradtságtól.

A harc kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nyáron tartott (akkoriban még négy évszak volt) és a nyolcadikon lakó szomszéddal prímán elmorzézott az öreg. Tá, tii, tá. Szünet. Tátátátátát... „Laci négyet ütött le egyszerre” - irigykedett apám reggel fáradtan, majd két keresztet nyomott a karján éktelenkedő csípésre. A vérszívók ellen való ádáz küzdelem tovább tart. Összetekert újsággal, füstölős spirállal, citrus olajjal. De hiába vakarózunk, mert nincsenek baloldali vagy jobboldali szúnyogok, csak vérszívók vannak. Amiket ha határozottan lecsapunk, lehet egy szép éjszakánk, amikor arról álmodhatunk, amiről csak akarunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában