Helyi közélet

2013.05.01. 14:58

Mikor lesz rendőrőrs Lyukóban?

Miskolc - Lyukónak külön rendőrőrse lesz - erről először egy lakossági fórumon beszélt dr. Kriza Ákos polgármester. De mikor? - kérdeztük most.

Miskolc - Lyukónak külön rendőrőrse lesz - erről először egy lakossági fórumon beszélt dr. Kriza Ákos polgármester. De mikor? - kérdeztük most.A polgármester mondata egészen pontosan így hangzott el: "Sebestyén László országgyűlési képviselő egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel, ennek köszönhetően hamarosan állandó állomány, megerősített rendőri erők lesznek a Lyukóvölgyben." Ennek már több mint egy hónapja, hiszen a diósgyőri lakossági fórum március 25-én volt. Azóta átadták a lyukói közösségi házat, ahol Sebestyén László is bejelentette: a hatékony tárgyalásoknak köszönhetően a közelmúltban megállapodott Pintér Sándorral, ennek köszönhetően rendőrállomás jön létre hamarosan a városrészben.

Portálunk arra volt kíváncsi, egészen pontosan mikor alakul meg a rendőrőrs és ez hány rendőr állandó jelenlétét jelenti majd. Illetve azt is szerettük volna megtudni: ez plusz rendőröket jelent, vagy a város más részeiből csoportosítják át az erőket. Ezen kérdésekkel kerestük meg Sebestyén Lászlót, de - parlamenti elfoglaltságára hivatkozva - nem tudtuk elérni.

A Belügyminisztériumnak és a megyei rendőr-főkapitányságnak is elküldtük kérdéseinket, az előbbi sajtóosztályáról lapzártánkig nem érkezett válasz. A rendőrségtől igen: "Megkeresését megkaptuk. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs

Irodája az adatok, információk beszerzését követően, törvényes határidőn belül megválaszolja kérdéseit. Köszönjük türelmét."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában