Helyi közélet

2013.05.04. 17:28

Kovács Kati megkapta első rollerét a szikszóiaktól

Szikszó - Ez a nap nemcsak Szikszónak, hanem a művésznőnek is emlékezetes maradt.

Szikszó - Ez a nap nemcsak Szikszónak, hanem a művésznőnek is emlékezetes maradt.

Kovács Kati 1974-ben énekelte először a Rock and roller című dalát, amelyet Presser Gábor írt számára. A népszerű sláger nemzedékeknek közvetítette a szabadság érzését. 39 évnek kellett eltelnie azonban ahhoz, hogy a művésznő végre megkapja az első rollerét: a "Szikszó Majális 2013" rendezvényen Füzesséri József, Szikszó polgármestere ajándékozta meg vele.

Szórakoztató programok sora

Szikszó önkormányzata szervezésében a lakosság az idei majálisát újra Miskolc-Tapolcán, az általa üzemeltetett kempingben ünnepelte. Az egész napos rendezvényen szórakoztató programok során kapcsolódhatott ki az ezer fős közönség. A sztárvendég Kovács Kati volt, akit nagy izgalommal és szeretettel várt a szép számú rajongótábora: a tiniktől a szépkorúakig. Amikor felcsendült a közkedvelt dal kezdete, Ha egy rock and rollert kaphatnék, Füzesséri József, Szikszó polgármestere felpattant a színpadra, és odagurította a Hell Energy Kft. által felajánlott elektromos rollert a művésznő elé, aki láthatóan igencsak meglepődött és meghatódott. A polgármester bízik abban, hogy ez a nap nemcsak Szikszónak, hanem a művésznőnek is emlékezetes marad. Jókívánságait megfogalmazva kifejezte: énekelje még sok-sok éven át a slágerét, és szerezzen olyan örömöt az embereknek, mint tette ezt május elsején a szikszói majálison.

Kovács Kati szerkesztőségünknek elmondta, hogy a szikszóiakkal való kapcsolata évekre visszanyúló, hiszen sokszor lépett fel már a dél-abaúji városban, és reméli, hogy lesz majd folytatása a közeljövőben. Az elektromos rollernek pedig úgy örült, mint egy gyerek. Megfogadta, hogy beszámol majd a tapasztalatairól, de még ismerkednie kell a géppel, mert ez nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre látszik- nyilatkozta.

A Miskolc-Tapolcán megtartott "Majális 2013" ünnepségen egy sor program zajlott a szikszói önkormányzat által üzemeltetett kempingben. Tavaly márciusban vette át üzemeltetésre az önkormányzat tulajdonában lévő Karola Alapítvány a volt autós kempinget azzal a szándékkal, hogy újfajta szemlélettel funkcióban működtesse. A kemping egyébként május 1. és szeptember 1. között tart nyitva. A főzőversenyen a kistérségből is részt vettek, így például a szentistvánbaksaiak. A főzőverseny fődíja egy elektromos roller volt, amit - a tavalyi díjhoz hasonlóan- a Hell Energy Kft. ajánlott fel. Ezt egyébként az önkormányzat konyhája nyerte, és szép gesztusként felajánlották a helyi óvodának. A tombola fődíja ugyancsak egy elektromos roller volt, ezt a szerencsés Ivancsó Péter vihette haza. A "Szikszó Majális 2013"-on a sztárvendégek, Kovács Kati és Tóth Vera mellett helyi tehetségek is a színpadra léptek, így Kovács Gábor, Szakács Gergő és Farkas Tamás szórakoztatta az egybegyűlteket.

- BGy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában