Helyi közélet

2013.05.28. 16:14

Kinek jó a "jókais" rámpa?

Miskolc - Egy rámpa, ami sem a mozgássérülteknek, sem a babakocsisoknak nem jó. De akkor mi ez valójában?

Miskolc - Egy rámpa, ami sem a mozgássérülteknek, sem a babakocsisoknak nem jó. De akkor mi ez valójában?Erre kerestük a választ a Jókai utcai aluljárónál Braun Jánossal, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének elnökével. Az aluljárót ugyanis még tavaly – Szabó Sándor (Fidesz) önkormányzati képviselő alapjából – újítottak fel. A hír akkor az volt: kijavították a megrongálódott lépcsőket, valamint egy rámpát is építettek a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára. Mára kiderült, ez olyan rámpa, amely se kerekesszékkel nem használható, de egy babakocsit is csak a bátrabbak tolnának le rajta. És mára azt is megtudtuk, hiába a korábbi hír, szó sem volt akadálymentesítésről, csupán „banyakocsinak” való az a bizonyos rámpa.

Az aluljáróhoz hívtuk Braun Jánost és Szabó Sándort is, aki Balázs István kivitelezőt hozta magával. A kérdés az volt: mire jó a rámpa, milyen jogszabálynak felel meg, miért nincs korlát mellette.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában