Helyi közélet

2013.05.22. 14:01

Ha van terület kb. 50 millióból lehetne pálya

Miskolc - Pünkösd hétfőtől Pünkösd hétfőig, egy évtizeden át a miskolci salakmotorért, a Népkertben.

Miskolc - Pünkösd hétfőtől Pünkösd hétfőig, egy évtizeden át a miskolci salakmotorért, a Népkertben.2004-ben Pünkösd hétfőn, a Sziráczki István-emlékversennyel – amelyen az ötszörös svéd világbajnok, Tony Rickardsson is rajthoz állt – lehelt újra salakmotoros életet Miskolcba, a népkerti sportpályába, egy lelkes csapat, akik most Pünkösd hétfőn, a csapat Világ-kupa selejtező megrendezésével, egy évtizedes munkájukkal intettek búcsút a létesítménynek. A csapat motorjával, Jacsó Tiborral készített interjút az Észak-Magyarország napilap.

A hétfői csapat Világ-kupa megrendezésével lezárult egy korszak?

Jacsó Tibor: Ez biztos. A mi életünkben mindenképpen. Mert a népkerti pályán biztosan nem rendezünk több salakmotor versenyt.

Pontosan miért? Mert annak idején 10-évre vették bérbe a létesítményt, és most ennek a végére értek?

Jacsó Tibor: Nem erről van szó. Ez a mi döntésünk. Szerintem a bérbeadóval meg tudtunk volna egyezni a folytatásról, de ez fel sem merült. Egyszerűen meguntuk, belefáradtunk abba, hogy kilátástalan harcot vívjunk az elemekkel.

Milyen elemekkel?

Jacsó Tibor: 2006-ban került napirendre először, hogy meg kellene találni a helyét a városon belül a salakmotornak, hogy az európai normáknak megfelelő körülmények közé kerülhessen, egy új helyszínen. Most 2013-at írunk és nem jutottunk előrébb. És itt nem csak a pálya az érdekes, hiszen a sportág egészének támogatottsága is beszédes. Minden politikai felhang nélkül mondom, – mert egy sportszervezetnek szerintem politika mentesnek kell lennie, és mindig az éppen a várost irányítókkal kell partneri viszonyban lennie –, ráadásul ezek pusztán tények, hogy az elején a támogatottságunk az önkormányzat részéről még millió forintokban volt mérhető, ezzel szemben az idén 700 ezer forintot kaptunk, tavaly 400 ezret, azt megelőzően meg szóba sem álltak velünk. A közösségi támogatás, illetve a közösség vezetőinek támogatása pedig fontos szempont, amikor egy-egy versenyévet megtervezünk.

2014-ben gondolkodnak-e már?

Jacsó Tibor: Ez még korai lenne. Ha lesz értelme, ha van esély rá, hogy biztosítottak lesznek a megfelelő infrastrukturális körülmények, akkor érdemes tervezgetni.


Az interjú további része az Észak-Magyarország szerdai számában olvasható.



Miskolc - Az amerikaiak az olaszokkal vívtak nagy csatát, de végül a magyarok lettek a másodikok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában