Helyi közélet

2013.05.24. 15:11

„Meseautókból” lett szomorú igaz történetek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem látják a kiutat, s nem hiszik, hogy mindez „jogosan” történhet meg velük.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem látják a kiutat, s nem hiszik, hogy mindez „jogosan” történhet meg velük.

Arra biztattuk olvasóinkat: aki nevét adja hozzá, ossza meg velünk, illetve az Észak-Magyarország olvasóival saját, devizaalapú kölcsönből történő autóvásárlásának esetét.

Sorra futnak be hozzánk a levelek, jelentkezések. A történetek sokban hajaznak egymásra. Évek óta rendben fizetik a törlesztő részleteket, majd kevéssel a lejárat előtt a bank tudatja: mostantól (durván) megnő a havi részlet, valamint ezzel egyidejűleg a futamidő is. A végeredmény: az egyre amortizálódó autóért az eredeti ár sokszorosát kellene kifizetni. Csakhogy többnyire csak kellene, merthogy nincs is miből.

Amiben a történetek különböznek: ki így, ki úgy megy tönkre bele. Egy tanárnő, egy minimálbéres és egy százszázalékos rokkant. Nem ismerik egymást, mégis sorstársak...

Történetük a szombati Észak-Magyarországban olvasható.


Kapcsolódó cikkek:

15.05.2013 | Sajókeresztúr - Egy újabb hiteles autóhiteles történet. Olvasónk felhívásunkra jelentkezett, s mesélte el: hogyan járt pórul.

29.04.2013 | Miskolc - Tavaly ősztől megszaporodtak a bedőlt autóhiteles panaszosok. De már van pár pernyertes is megyénkben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában