Helyi közélet

2013.05.04. 14:59

Anyák napja előtt, közösen

Miskolc - „Mi ez itt: gyermeknap?” – ütköztünk meg a Szinvapark Bevásárlóközpont második emeletére érve szombat délelőtt.

Miskolc - „Mi ez itt: gyermeknap?” – ütköztünk meg a Szinvapark Bevásárlóközpont második emeletére érve szombat délelőtt.

Ugyanis nem az anyukák tűnnek fel, hanem hogy néhány felnőtt szemmel láthatólag azon iparkodik, hogy lekösse, szórakoztassa a szép számmal jelen lévő kicsiket. Szigetvári Eszter, a szervező Holdam Egyesület elnöke eligazít: jól is gondoljuk, meg nem is. Valóban szórakoztatják is a gyerekeket, emellett lehetőséget adnak arra is, hogy különböző kézműves technikákkal elkészítsék a saját kezű ajándékot (például hajtogatott papírtulipánt, szappant), amelyet vasárnap átadhatnak az anyukájuknak. S addig is, amíg ily módon lekötik a gyermekeket, az édesanyák szabadon nézelődhetnek, vásárolhatnak, de akár kényeztettethetik is magukat, hiszen a vasárnapi Anyák napja alkalmából – egy kicsit távolabbi helyen – ingyen igényelhetik egy kozmetikus és egy masszőr szolgáltatásait.

Nosza, ide is ellátogatunk, s megszólítunk két, éppen távozóban lévő hölgyet, akikről a hasonlóság alapján sejtjük: anya és lánya. (Talált, süllyedt!)

Ónodiné Tima Mária és Ónodi Eliza mindketten frissen sminkelve.

– Én huszonöt éve nem jutottam el kozmetikushoz, a lányomnak pedig ez az első alkalom, hogy kozmetikus dolgozott rajta. Mindketten élhettünk az alkalommal, hiszen a kicsiket – a nevelt lányaimat – Katát és Csillát is jó helyen tudhattuk addig – mondja Mária, aki hivatásos nevelőszülő (is). A két kislány máris rohan felé, s ölelik át a derekát. Épp csak a fotó kedvéért maradnak nyugton egy percre, majd húzzák is anyukájukat az arcfestőhöz, hogy közösen válasszanak ki egy-egy mintát magukra. Alighanem ők maguk lesznek a díszes anyák napi ajándék...

- Sz.K. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában