Helyi közélet

2013.05.06. 08:32

A rektor kérte, a dékán teljesítette

Miskolc - Az egyetem volt főtitkára a rektor kérésére került az Egészségügyi Karra.

Miskolc - Az egyetem volt főtitkára a rektor kérésére került az Egészségügyi Karra.Barkai László, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja kereste meg lapunkat azzal, hogy az „Egyetem: a főtitkári szoba rejtelmei” című, pénteken megjelent cikkünknek nem minden részlete helytálló. Mint mondta, az egyetem dolgozói rosszul informálták az Észak-Magyarországot, amikor azt állították, hogy a főtitkári állásából két hete felmentett Kovács Viktornak ő hozott volna létre egy pozíciót az Egészségügyi karon, és a csütörtöki szenátusi ülés ezen státusz megszüntetéséről határozott volna.

Barkai László jelezte: Patkó Gyula rektor kérte meg őt, hogy Kovács Viktort helyezze el a karon, mivel csak ott volt üres álláshely. A dékán ezt meg is tette, jelenleg ügyvivő szakértőként dolgozik a karon a volt főtitkár. Az egyetemi szenátus pedig nem az ő státuszáról döntött, hiszen ez a munkakör nem tartozik a szenátus döntési körébe, hanem az Egészségügyi Kar Szervezeti és Működési Szabályzatáról, hangsúlyozta Barkai László.

Mint arról többször is írtunk, Patkó Gyula rektor május 1-jén lezáratta a volt egyetemi főtitkár irodáját és annak titkárnői szobáját, hogy az ott található dokumentumokat, adatokat átadja a rendőrségnek. Úgy tudjuk, felmerült a gyanú, hogy az egyetemi vezetőket lejárató blogok íróit az intézmény egyik belső embere segíthette. Szerettünk volna több információhoz jutni, de sem a rektor, sem a rendőrség, sem Kovács Viktor nem árult el többet lapunknak.

ÉM-HE


Miskolc - Az egyetem dolgozóit elkeseríti, hogy irodalezárásig, házkutatásig fajultak a dolgok.

Miskolc - Miért záratta le a Miskolci Egyetem egyes irodáit a rektor? Hivatalos választ nem kaptunk.

Miskolc - A Miskolci Egyetem rektora május 1-jén délután lezáratta az intézmény egyes irodáit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában