Helyi közélet

2013.05.30. 15:22

A jövőt építik Borsodnádasdon

Borsodnádasd - Többfunkciós Közösségi Házat építettek illetve alakítottak át az észak-borsodi városban.

Borsodnádasd - Többfunkciós Közösségi Házat építettek illetve alakítottak át az észak-borsodi városban.Borsodnádasdon átadták azt a többfunkciós közösségi házat, amelybe rövidesen a Polgármesteri Hivatal is átköltözhet. A modern eszközökkel felszerelt színházterem pedig a kulturális életet fejlesztheti az előttünk álló időszakban. Egy kis város életében mindig nagy nap, ha egy ekkora beruházás befejeződik. A nádasdiak is nagyon készültek, hiszen a több mint 300 millió forintból megvalósult építkezés egy új központot kölcsönözhet a településnek. Az épület átadásán a nemzeti szalagot Kövér László, az Országgyűlés Elnöke vágta át.

- Ez valóban egy nagy ünnep, elég csak végignézni a helyiek arcán - fogalmazott az eseményen Kövér László. - A fiatalok, a középgeneráció és az idősek együtt örültek ennek a közösségi háznak. Összehasonlításképp is el tudom mondani, hogy ez egy nagyon szép, jól sikerült kivitelezés. Gratulálok a tervezőknek, az építőknek, és azoknak is, akik megálmodták. Az ember lelkét a környezet is alakítja, itt nyilván egy türelmetlenebb lakos is nyugodtabban várja majd ki a sorát az ügyintézésnél, és sokkal kellemesebb körülmények között dolgozhatnak majd azok, akik az asztal másik oldalán ülnek. Nem beszélve azokról az emberekről, akik a színházterembe éppen azért érkeznek, hogy kikapcsolódjanak, egy kicsit jól érezzék magukat.

Ciklusokon átívelő munka

Borsodnádasd polgármestere igazi mérföldkőnek nevezte az építkezést. A többfunkciós közösségi ház átépítése, és a Polgármesteri Hivatal beintegrálása a jövőt jelzi a településen.

- A projekt előkészítését még az előző önkormányzat kezdte el, mi pedig néhány változtatással befejeztük - hangsúlyozta Kormos Krisztián. - Reményeink szerint ez az épület mikrotérségi kulturális központ lesz, mert ez mutathatja meg a jövő irányát a városunknak. A beruházásra a Magyar Állam és az Európai Unió 305 millió forintot biztosított, ezt az önkormányzatunk további 14 milliós önrésszel egészítette ki, igaz enne a felét az EU önerő alapjából vissza lehetett igényelni. Ezen kívül a saját forrásunkból további 30 millióval járultunk hozzá a költségekhez. Ebből minőségi burkolattal láttuk el a ház környékét, korszerűsítettük a világítást, és egyéb berendezéseket is vásároltunk, ami segíti majd a mindennapi működést.

Kormos Krisztián hozzátette: a Többfunkciós Közösségi Ház kulturális érdekeltségű pályázaton közel ötmillió forintot nyertek, a BM kazánprogramból pedig majd nyolcmillióval tudták csökkenteni a kiadásokat.

Hivatalból rendőrörs

A nádasdi Polgármesteri Hivatalt a jövő héttől költöztetik át az új helyre, a napokban még az informatikai rendszer kiépítését kell még végrehajtani. Az önkormányzat jelenlegi épületet pedig a tervek szerint a helyi rendőrörs foglalja majd el - erősítette meg a polgármester.

A Borsodnádasdra érkezett vendégek az avató ünnepségen a helyi fellépők kulturális műsorát nézhették végig, valamint megkóstolhatták a nádasdi Molnárkalácsot is, ami tavaly ősszel felkerült a Szellemi Kultúrális Örökség Nemzeti Jegyzékére is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában