Helyi közélet

2013.04.06. 14:54

Szabadegyetemi előadás Ózdon

Ózd - Az Ózdi Szabadegyetem előadássorozatának -egyebek mellett- a Hit éve volt a témája 2013. április 5-én pénteken este, amelynek előadója Orosz István ózdi görög-katolikus parókus atya volt. Előadása a Keresztény Európa ?! címmel hangzott el, amely sok résztvevőt vonzott.

Ózd - Az Ózdi Szabadegyetem előadássorozatának -egyebek mellett- a Hit éve volt a témája 2013. április 5-én pénteken este, amelynek előadója Orosz István ózdi görög-katolikus parókus atya volt. Előadása a Keresztény Európa ?! címmel hangzott el, amely sok résztvevőt vonzott.Bevezetőjében kiemelte, hogy nincsenek rendben a dolgok... Válság, válság hátán van: erkölcsi, szociális, gazdasági egyházi, no meg Európa válsága. Az atya szerint azonban igazából bennünk van a válság.

Mondanivalóját statisztikai táblázatokkal, térképekkel, ikonokkal, történelmi tényekkel-helyenként egy kis humorral fűszerezve- támasztotta alá. Igazi megoldás nincs, de Isten nélkül nem is lesz. Ha Európának van jövője az mindenképpen a kereszténységben rejlik-mondta Orosz István atya.

A Hit évéről:

Mint ismeretes XVI. Benedek pápa hirdette meg a Hit évét, amely 2012. október 11-től 2013. november 24-ig, vagyis Krisztus Király ünnepéig tart.

A Hit évének ünnepélyes megnyitására 2012. október 11-én a II. Vatikáni Zsinat 50. évfordulóján került sor Rómában a Szent Péter-bazilikában és szerte a világon.

A Szentatya a Hit éve kapcsán apostoli levelében ezt írta. "Újra fel kell fedeznünk a hit útját, hogy egyre világosabban meg tudjuk mutatni a Krisztussal való találkozás örömét és mindig megújuló életerejét."

Részlet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körleveléből. "Mit jelent a Jézus Krisztusba vetett hit, amit a Hit évében szeretnénk elmélyíteni és élővé tenni ? A hit mindenekelőtt személyes találkozás Istennel. Az ember nem egy arcnélküli végső okban hisz, nem egy világmagyarázatban vagy ideológiában, hanem a személyes Istenben."


-Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában