Helyi közélet

2013.04.14. 23:28

Patak utca: folytatás májusban

Miskolc - Tavaly novemberben állt le a mélygarázs építése, most kezdődött a közbeszerzés.

Miskolc - Tavaly novemberben állt le a mélygarázs építése, most kezdődött a közbeszerzés.Most indulhat a közbeszerzési eljárás a Patak utcai mélygarázs ügyében, azaz úgy tűnik, májusban folytatódhatnak a kivitelezési munkálatok, tudtuk meg a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől. (Pásztor Imre januárban azt nyilatkozta, márciusban várható a munkakezdés.)

Tavaly november volt, amikor hirtelen levonultak a kivitelezők az építési területről. Akkor írtuk: az eredeti tervekhez képest nem várt akadályba ütköztek a kivitelezők, „így szükségessé vált a mélyalapozás munkarész módosítása”, s ez kiegészítő közbeszerzési eljárást igényel.

Pásztor Imre most elmondta, április első hetében érkezett meg a pótmunkák közbeszerzési eljárására vonatkozó úgynevezett minőségellenőrzési tanúsítvány, ennek birtokában indulhatott el a közbeszerzés, s ez alapján prognosztizálható a májusi kezdés.

„Nem kerül sokba”

Perecsenyi Attila, a Régió Park Kft. ügyvezetője elmondta, a tervezők megbízásából készült talajmechanikai szakvélemény a – kutatófúrások egybehangzó adataira támaszkodva– 8-8,5 méter mélységben mindenhol vízzáró agyagréteg meglétét mutatta ki. Hangsúlyozta, hogy a tervező egy kiegészítő fúrást is elvégzett a biztonság kedvéért: a feltárt agyagréteget megfelelő vastagságúnak, vízzárónak és a résfal bekötésére alkalmasnak minősítette. A munkagödörben várhatóan május közepétől megkezdődhetnek a résfal lemélyítési munkálatai, a bentonitos vízzáró fal építése.

Magát a mélygarázst nem kellett átterveztetni, csupán a megépítéséhez szükséges munkagödör kialakításának tervein kellett módosítani, ez a szakemberek szerint várhatóan alacsony költséggel jár. Kérdésünkre, hogy mennyibe fog kerülni, azt a választ kaptuk: csak az eljárás végén lehet pontosan megmondani.

Kérdeztük azt is, hogy ki lesz a generálkivitelező, miután az előző levonult a területről, de Pásztor Imre válasza szerint továbbra is a korábbi kivitelező kezelésében van az építési terület. A mélygarázs építésének befejezési határideje 2013. október 20-a.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában