Helyi közélet

2013.04.18. 13:52

Magunkért is tennünk kell

Miskolc - Nem várhatjuk ölbe tett kézzel, hogy mások őrizzék meg javainkat.

Miskolc - Nem várhatjuk ölbe tett kézzel, hogy mások őrizzék meg javainkat.Szerkesztőségünk vendége volt szerdán dr. Bogyay Ferenc ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője, Csóra György, a megyei polgárőr szövetség elnöke és Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője, valamint Szabó Péter, a Miskolci Egyetem gépészmérnöki- és informatikai kara hallgatói önkormányzatának kollégiumi ügyekért felelős tagja. Vendégeinkkel a miskolci közbiztonság helyzetéről beszélgettünk.

A kerekasztal-beszélgetésen egyebek mellett elhangzott: több jogosítványa van az április elsején felállított önkormányzati rendészetnek, mint a közterület-felügyeletnek volt. A rendőrök önállóan és a közterület-felügyelőkkel párban is járőröznek Miskolc belvárosában és a peremterületeken, de ebben a polgárőrök is segítségükre vannak. A polgárőrök az idei évet az idősek védelmének szentelték, a megye öt településén erőteljesebb a jelenlétük, ehhez a rendőrségtől is kapnak segítséget. Vendégeink egyetértettek abban, hogy testi épségünk, javait, védelme elsősorban saját feladatunk. Ahogy húsz éve nem volt tanácsos egy fiatal lánynak egyedül sétálnia éjjel, úgy most sem az, és várhatóan húsz év múlva sem lesz az. Ne csak szórakozni menjenek együtt, de annak végeztével se hagyják magukra egymást.

A vagyonunk védelmében is lépést kell tartanunk a változásokkal. Ahol 30 éve elég volt egy Tuto-lakat, ma már lehet, hogy riasztórendszerre van szükség. Javaink védelmének másik jó módja, ha mi magunk is csatlakozunk valamelyik aktív polgárőr egyesülethez, és részt veszünk annak munkájában.

ÉM-SZP


Miskolc - Szerkesztőségünk vendége volt tegnap dr. Bogyay Ferenc ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője, Csóra György, a megyei polgárőr szövetség elnöke és Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője, valamint Szabó Péter, a Miskolci Egyetem gépészmérnöki- és informatikai kara hallgatói önkormányzatának kollégiumi ügyekért felelős tagja.

Miskolc - A statisztika és a közbiztonságérzet köszönő viszonyban sincs egymással. Miért?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában