2013.04.29. 15:26

Közlemény - Földesi Norbert és Varga Gergő fellebbez

Miskolc - Fellebbezést nyújt be a Miskolci Törvényszék hétfői ítélete ellen Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője és Varga Gergő, az MSZP-frakció tagja. Teszik ezt annak ellenére, hogy büntetést nem szabott ki rájuk a bíróság, ugyanakkor különleges személyes adattal visszaélés bűntettében elmarasztalta, s próbára bocsátotta őket.Földesi Norbert és Varga Gergő nem tett mást, mint nagy nyilvánosság előtt bemutatott egy fényképet az egyik fészekrakó-per 1. rendű vádlottjáról, aki egy nyilvános rendezvényen a Fidesz kitűzőjét viselte a kabátja hajtókáján. Noha az ellenzéki politikusok a nevét sem említették meg az illetőnek, sőt, semmit sem állítottak róla, a volt fideszes képviselőjelölt, Polt Péter által irányított ügyészség mégis büntetőeljárást kezdeményezett ellenük. A bíróság annak ellenére állapította meg a jogsértést, hogy a „sértett” még a korábbi polgári peres eljárásban sem tudta igazolni az őt ért jelentős érdeksérelmet.

Az MSZP-frakció tagjai továbbra is fenntartják: nem követtek el semmilyen törvénybe ütköző cselekményt, pusztán a miskolciak figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy amit fészekrakó-ügyben a Fidesz állít, az enyhén szólva sem fedi a valóságot. Igazságukért készek a másodfokú eljárásban is részt venni, segíteni a bíróság munkáját.

- MSZP Miskolci Szervezete -