Helyi közélet

2013.04.25. 15:12

"Kommandós leszek..., vagy motoros rendőr!"

Miskolc - A rendőrségi hivatásról kérdeztük az egyenruhásokat és az érdeklődőket a rendőrség napján.

Miskolc - A rendőrségi hivatásról kérdeztük az egyenruhásokat és az érdeklődőket a rendőrség napján.Felhívtak, hogy akarsz motoros rendőr lenni? Akarok! - vágtam rá. Mindezt Budinszki Sándor rendőr főtörzsőrmester, a megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési osztályának forgalom ellenőrző alosztály motorosjárőr-vezetője mondta néhány napja munkatársunknak a Jöjjön közénk! elnevezéssel a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola alakulóterén megrendezett rendőrség és társszervei napján.

- A motor közel állt hozzám, mivel autó- és motoros oktató is vagyok, így előtte természetesen motoroztam - tette hozzá a motoros járőrvezető. - Előrelépés volt, hogy a közlekedési osztályra kerülhettem!

Rendőr egyébként Budinszki Sándor családjában nem volt eddig, de hogy mégis mi volt vonzó a rendőri hivatásban? A fiatal főtörzsőrmesternek hosszútávú terve volt, hogy a cégen belül a közlekedésieknél dolgozzon, ami sikerült számára.

Folyamatos képzést igényel

- Mindenképpen folyamatos képzést, nagy odafigyelést kíván meg a motoros rendőri hivatás, hiszen többek között változik a technika - folytatta. - Nem csak a mi járműveink, hanem a forgalomban lévőek is. Illetve a jogszabályváltozásokat is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk.

Végül, de nem utolsó sorban arra kértük, hogy mutassa be paripáját.

- Ez egy 900 köbcentiméteres BMW típusú motorkerékpár, amelynek önsúlya közel 250 kilogramm - avatott be a részletekbe. - A német gép 90 lóerős, a végsebessége olyan 200 km/óra, azaz nem autópályára tervezték.

CSI Miskolc

A megyei rendőr-főkapitányság autós-motoros egységei mellett nagy népszerűségnek örvendtek a megyei bűnügyi technikusok is.

- A rendőri szakmának ez a része, amit mi csinálunk az egyik leggyakorlatiasabb és a bűncselekmények felderítésében rettentő nagy szerepet játszó terület - nyilatkozta lapunknak Majzik Tamás rendőrőrnagy, kiemelt bűnügyi főtechnikus, miközben egy 10 év körüli kisfiútól vett tenyérnyomot. - Sok gyakorlat, fizikai, és kémiai ismeret szükséges hozzá. Ezen keresztül tudjuk segíteni a bűnüldözést. A CSI sorozatok metodikái léteznek, ám persze nem megy minden egyik pillanatról a másikra.

Nem sokkal később a 7 esztendős Botond határozottan kijelentette munkatársunknak, hogy kommandós lesz.

- Vagy motoros rendőr... - bizonytalanodott el, majd a TEK harcijárműve felé vette az irányt.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában