Helyi közélet

2013.04.24. 11:42

Jegyzet: Őssejtes sejtés

<em>Nem kerül az Országgyűlés elé a közösségi köldökzsinórvérbank létrehozásának ügye, minthogy nem sikerült összegyűjteni a szükséges 50 ezer érvényes aláírást. Az aláírásgyűjtést egy magánszemély kezdeményezte, hogy a vérképzőszervi betegségben szenvedők nagyobb esélyt kapjanak a gyógyulásra</em>.&nbsp;<strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Nem kerül az Országgyűlés elé a közösségi köldökzsinórvérbank létrehozásának ügye, minthogy nem sikerült összegyűjteni a szükséges 50 ezer érvényes aláírást. Az aláírásgyűjtést egy magánszemély kezdeményezte, hogy a vérképzőszervi betegségben szenvedők nagyobb esélyt kapjanak a gyógyulásraSzalóczi Katalin jegyzete.Az aláírásgyűjtésről szóló hírek hallatán azon ütköztem meg: miért kell ehhez egy „magánszemély” akciója, hiszen az országgyűlés képviselők soraiban ül olyan professzor is, aki másfél évtizede támogatja (elvileg) a közösségi őssejtbank létrehozását. Szót emelt mellette az első magán-őssejtbank alakulásánál is, ő, aki a legtöbb köldökzsinórvér beszerzését intézte külföldről gyermekkorú pácienseinek. Vajon miért nem ő indítványozta, hogy a Tisztelt Ház tárgyaljon róla? Feltételeztem: épp mert ő több ismeret birtokában van. És valóban: sok más mellett tudja azt is, hogy rengeteg minden kellene a megvalósuláshoz, s hogy mindez tetemes költséggel járna. És sejti azt is: ezért nem hozzák nyilvánosságra, hogy az államtitkárságnak ugyan van erre vonatkozó koncepciója, mégis hallgat róla. És tudja azt is: sajnos az egészségügyben ma nem ez a legnagyobb probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában