Helyi közélet

2013.04.15. 11:16

Jegyzet: Fapados ország

<em>Szegény országnak még a turistái is szegények. Ezt az egyszerű következtetést lehet levonni a napokban nyilvánosságra került adatokból</em>.<strong> Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Szegény országnak még a turistái is szegények. Ezt az egyszerű következtetést lehet levonni a napokban nyilvánosságra került adatokból. Hegyi Erika jegyzete.A szakemberek azt mondják, a MALÉV csődje után hazánkban többnyire fapadosokkal érkeznek a turisták. És ha valaki fapadossal érkezik, akkor minden bizonnyal azt azért teszi, mert nincs pénze a magasabb kategóriára. Ha pedig ez így van, akkor az meglátszik a költekezésén is. Kevés éjszakát tölt nálunk, olcsó szállást keres, és igyekszik szűkre szabni a kiadásait. A statisztikák szerint mindössze 10 ezer 200 forintra. Ez persze neki, a turistának jó, nekünk viszont nem. Mi annak örülnénk, ha a gazdag turisták figyelmét tudnánk valamiképpen hazánkra irányítani, akik olyan jól éreznék magukat, hogy az egész szabadságágukat itt töltenék.

Ők azonban nem jönnek. Valószínűleg nem a hegyeinkkel, tavainkkal, természetvédelmi területeinkkel, termálvizeinkkel, építészeti remekeinkkel és fesztiváljainkkal van a baj. De a gazdag turisták bizonyára hallottak valamint utaink állapotáról, a lehúzós taxisokról és vendéglátósokról, a közbiztonságról, a köztisztaságról és a parlagfűről is. Úgy vélem, nem kellene ráfogni a MALÉV-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában