Helyi közélet

2013.04.23. 18:35

Előbb egyeztetés, aztán műtét

Miskolc - Nem álltak rendelkezésre a szükséges gyógyszerek, majdnem elmaradtak a keddi műtétek a MISEK nőgyógyászatán.

Miskolc - Nem álltak rendelkezésre a szükséges gyógyszerek, majdnem elmaradtak a keddi műtétek a MISEK nőgyógyászatán.Keddre 5 nőgyógyászati műtétet jegyeztek elő a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ MISEK) Nonprofit Kft. Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán. Reggel azonban az érintett, műtétre felkészült betegek arról értesültek: a műtétek alighanem elmaradnak. Utóbb megtudtuk: az osztályvezető és az aneszteziológus főorvosnak az igazgatóságon kellett egyeztetni ahhoz, hogy megigényelhessék a gyógyszereket. Végül - némi időeltolódással – mégis hozzáláttak a műtétekhez, s el is végezték azokat.

A hírt megerősítendő vagy cáfolandó felhívtuk dr. Hardonyi András osztályvezető főorvost, aki annyit mondott: meg kellett várni, amíg elhozzák a gyógyszereket a gyógyszertárból. Amint rendelkezésre álltak, máris műtöttek.

Dr. Nagy Géza aneszteziológus főorvost is megkérdeztük az esetről.

– Tény, hogy volt némi késlekedés. A szoros készletgazdálkodás az oka, hogy a menedzsmenttel egyeztetni kellett, minthogy a szabott keret elfogyott az osztályon. Ez nem először van így, két éve is előfordult az intézményben, de utólag megkaptuk az engedélyt, akkor is, most is - válaszolta. A főorvostól azt is tudakoltuk: történt- e az utóbbi időben valami újabb megszorítás, például csökkentették-e az egyes osztályok kereteit. A főorvos azt mondta, nemigen van ilyenről tudomása, inkább a keret szorosabb követése zajlik. Ironizálva hozzátette: „Egyszerűen csak elromlott a dollárnyomó gép; nincs ebben semmi szenzáció.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában