Helyi közélet

2013.04.17. 17:30

A hatóság a kezdeteknél partner szeretne lenni

Miskolc - A kormányhivatalok létrejöttével a Nemzeti Közlekedési Hatóság szerepe is megváltozott – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Győri Gyula, a hatóság elnöke. Mint mondta, azért látogatott a megyeszékhelyre, hogy – mint minden nagyvárossal, Miskolccal is – ismertesse a hatóság új működési struktúráját.

Miskolc - A kormányhivatalok létrejöttével a Nemzeti Közlekedési Hatóság szerepe is megváltozott – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Győri Gyula, a hatóság elnöke. Mint mondta, azért látogatott a megyeszékhelyre, hogy – mint minden nagyvárossal, Miskolccal is – ismertesse a hatóság új működési struktúráját.„Miskolc is fejleszti a közúti- és vasúti közlekedését, és nem árt, ha már ezen beruházások kezdetén konzultálunk az önkormányzatokkal. Így a későbbiekben kevesebb adminisztrációra lehet szükség” – fogalmazott az elnök. Példaként Győrt említette, ahol az Audi gyár miatti fejlesztéseknél már a kezdetekkor részt vettek, így a kérelmek beérkezése után nem volt szükség hiánypótlásra, ennek köszönhetően akár 3-4 hónapot is spórolhatnak egy-egy beruházásnál.

Dr. Kriza Ákos polgármester azt emelte ki, hogy az általános tudnivalókon túl konkrét kérdésekről is szó esett, például a város hosszútávú közlekedésfejlesztési tervéről, amely esetében még a megvalósíthatósági tanulmánynál tartanak, de a tervezés szakaszában szükséges lesz a jó kapcsolat a hatósággal. A közlekedési tervek közül kiemelte: a Tiszai pályaudvar és környékének fejlesztését, illetve az „Y” híd megépítését is.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában