Helyi közélet

2013.03.16. 19:04

Vízellátásban segédkeznek a bocskais katonák

Bodroghalom, Cigánd, Hajdúhadház, Ibrány, Tiszakarád - Több település vízellátásában segítenek azok az aggregátorok, amelyekkel pénteken indultak útnak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái.

Bodroghalom, Cigánd, Hajdúhadház, Ibrány, Tiszakarád - Több település vízellátásában segítenek azok az aggregátorok, amelyekkel pénteken indultak útnak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái.Miután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd és Bodroghalom községben ellátták feladatukat, az azokat szállító járművek tovább indultak a szomszédos településekre, hogy segítsék a rendkívüli időjárási körülmények miatt áramszolgáltatás nélkül maradt lakosságot.

Az egyik aggregátor az esti órákig a Cigándtól 2 km-re található Szenna-tanyán működik, és az ott lévő két mobilszivattyú üzemeltetésében segédkezik, a másik pedig a tiszakarádi iskola és óvoda áramellátását biztosítja. A katonák az ÉMÁSZ Nyrt. szakembereivel még ma este körbejárják Tiszakarád település utcáit azért, hogy az ott található transzformátor állomásokon keresztül árammal lássák el az ott lakókat.

A települések polgármesteri hivatalának dolgozói meleg ételt és szállást adnak a Bocskai-dandár katonáinak, akik vasárnap reggel folytatják a lakosság megsegítését.

A szombat délutáni órákban a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisról elindult PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas jármű elérte ugyan a célállomást, ám az Ibrány térségében kialakult mocsaras területen elakadt. Az újabb PTSZ már úton van Ibrány felé, hogy miután kivontatta a megrekedt járművet, ellássa feladatát: a vízben álló magasfeszültségű távvezeték oszlophoz kell eljuttatnia a szakembereket a veszélyhelyzet elhárítása érdekében.

- Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, kommunikációs tiszt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában