Helyi közélet

2013.03.06. 17:22

Új titkára és elnöke van az ózdi "szíveseknek"

Ózd - A város egyik legnépesebb civil szervezete az Ózdi Szívbetegek Egyesülete, 2013 március 5-én kedden délután tartotta éves rendes közgyűlését az Európa téren lévő Civilházban.

Ózd - A város egyik legnépesebb civil szervezete az Ózdi Szívbetegek Egyesülete, 2013 március 5-én kedden délután tartotta éves rendes közgyűlését az Európa téren lévő Civilházban.Az egyesület tagjait és a meghívottakat-köztük Mixtai Pált a Civil Szövetség elnökét - Szabó Antalné az egyesület elnöke köszöntötte. Bevezetőjében arra is emlékeztette a jelenlévőket, hogy immár 28 esztendeje annak, hogy dr. Varga Tibor kardiológus főorvos létrehozta a Szívbetegek Klubját. Az akkori elképzelés-miszerint legyen a "szíveseknek" egy jó közössége, rehabilitációs lehetősége - beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Majd az elnök asszony ismertette azok neveit akik elhunytak. Az egyesület tagjai egy perces néma felállással és gyertyagyújtással adóztak emléküknek.

Ezt követően Valluchné Mezei Ibolya az egyesület titkára részletesen szólt a 2012-es év eseményeiről, eredményeiről, ami színes, változatos,mozgalmas volt. A beszámolóból megtudhattuk, hogy a heti klubfoglalkozások keretében a hagyományoknak megfelelően rendszeresen voltak egészségügyi és egyéb más közérdeklődésre számot tartó előadások,kulturális rendezvények,ünnepi megemlékezések. Az egyesületnek van saját énekkara és több amatőr költője is.

Az egyesület tagjai sorába az elmúlt évben is többen kérték felvételüket olyan idős nők és férfiak akik nem szenvednek szívbetegségben, de szeretnek közösségben lenni.

A közgyűlés során személyi változások is történtek. Valluchné Mezei Ibolya titkár és Szabó Antalné elnök bejelentette lemondását. Ennek okát mindketten megromlott egészségi állapotukkal indokolták. Az egyesület tagjai Fábián Lajosnét megválasztotta az egyesület elnökének Levora Sándornét pedig titkárnak. Az új tisztségviselők megköszönték a bizalmat és ígéretet tettek arra,hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy továbbra is eredményes legyen az egyesület munkája tevékenysége.

A közgyűlés a Szívhimnusz közös eléneklésével zárult.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában