Helyi közélet

2013.03.20. 11:35

Lovagkereszttel kitüntetett körzeti orvos

Ózd - Az ózdi képviselő-testület rendkívüli tanácskozásán egy munkahelyteremtő beruházás is szóba került.

Ózd - Az ózdi képviselő-testület rendkívüli tanácskozásán egy munkahelyteremtő beruházás is szóba került.Az ötödik legrangosabb elismerést vehette át március 15-én dr. Mészáros Miklós. A körzeti orvosként 45 esztendeje praktizáló szakembert a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter. Az ózdi képviselő-testületben területi képviselőként is ténykedő politikus a legutóbbi tanácskozáson számolt be a díjról.

- Szűk öt esztendővel ezelőtt lettem a város díszpolgára, ez pedig most a másik olyan rangos kitűntetés, amire nagyon büszke vagyok - fogalmazott dr. Mészáros Miklós. - Az elismertek között hat orvos szerepelt, közülük öt professzor volt, körzeti orvosként egyedül én vehettem át a lovagkeresztet. Természetesen a szakmáját az ember nem azért végzi lelkiismeretesen, hogy egyszer kapjon egy ilyen díjat, de tagadhatatlan, hogy jól esik a megbecsülés.

Módosított SZMSZ

A rendkívüli tanácskozás napirendjén kilenc téma szerepelt az ózdi Városházán. A testület kénytelen volt módosítani a Szervezeti és Működési Szabályzatát, mert Fazekas Zoltán alpolgármester betegsége miatt hosszabb ideig távol van a hivatalától. Dr. Almási Csaba, a város jegyzője elmondta: a sajnálatos eset miatt lelassult az ügyintézés, így a közeljövőben egy társadalmi megbízatású alpolgármestert kell választani, aki ezekben az esetekben helyettesíteni tudja Fazekas Zoltánt. Ezután a testület hozzájárult ahhoz is, hogy a város egyik nagy bevásárlóközpontjában új közforgalmú gyógyszertár nyissa meg a kapuit, valamint megszavazták azt az előterjesztést is, ami egy városrehabilitációs pályázat benyújtását teszi lehetővé. Az önkormányzat sikeres elbírálás esetén a régi gyári lakókolóniához tartozó Velence-telepi ingatlanokat újítana föl.

Új üzemcsarnok

Szintén a Velence-telephez kapcsolódó az a terv is, amely egy önkormányzati területen valósulhat meg. Ehhez viszont a jelenlegi bérlő kiköltözésére van szükség.

- Egy munkahelyteremtő beruházást tervezünk a jelenlegi telephelyünk bővítésével - árulta el a részleteket Eke István, a Felkor 2000 Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki egyéni vállalkozóként lassan másfél évtizede beszállítója a régióban működő elektronikai multinacionális cégeknek. - Április elején adjuk be a pályázatunkat, és ha támogatásra érdemesnek találják, akkor a harmadik negyedévben az új üzemcsarnokban megkezdhetjük a tervezett elektronikai alkatrészek próbagyártását. Ha minden optimálisan alakul, akkor 20-25 fős létszámbővítést hajthatunk majd végre. Szerencsére az érintett területen élő család is konstruktív volt, így a területkérdés úgy néz ki, hogy rendeződni látszik. Bízom benne, hogy a fejlesztésünkkel egy kicsit az ózdi gazdasági életet is meg tudjuk majd élénkíteni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában