Helyi közélet

2013.03.08. 19:22

Ketten támadtak a lányra

Miskolc - Öt év börtönt kapott a férfi, aki elrabolta egy lány könyvekkel teli táskáját.

Miskolc - Öt év börtönt kapott a férfi, aki elrabolta egy lány könyvekkel teli táskáját.Rablás és okirattal visszaélés miatt gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás során 5 év börtönbüntetést szabott ki a Miskolci Járásbíróság pénteken délután arra a 25 éves miskolci férfira, aki fiatalkorú társával együtt szerdán este megtámadott és kirabolt egy lányt Miskolcon.

A tizenhét éves lány szerdán este negyed tíz körül szállt le a villamosról Miskolcon, a Szent Anna templomnál. Ahogy a villamos kihúzott a megállóból, a lánynak feltűnt, hogy két rosszarcú férfi követi, ezért megszaporázta lépteit, de a férfiak utolérték, és el akarták ragadni a táskáját. A lány ragaszkodott értékéhez, mire támadói a földre gyűrték, és úgy próbálták meg elvenni tőle a táskát; közben a lányt a földön húzgálták. A lány nem, de a táska engedett az erőszaknak: elszakadt a füle, a rablók pedig elrohantak a zsákmányukkal. A táskában azonban csak könyvek voltak, amelyekkel a rablók nem tudtak mihez kezdeni, hát eldobálták őket.

Nem sokkal később a riasztott rendőrök megtalálták a lány könyveit, és a negyed órán belül a két rablót is megfogták. A 25 éves férfi nem volt ismeretlen a rendőrök számára, korábban is követett már el hasonló bűncselekményt. A rendőrség a támadót bűnügyi őrizetbe vette, majd pénteken gyorsított eljárásban állította bíróság elé, ahol két órán belül megszületett az elmarasztaló ítélete, a Miskolci Járásbíróság öt év börtönbüntetésre ítélte, és hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bűncselekmény körülményeinek tisztázása során kiderült, hogy a rablást csak az idősebb férfi követte el, a vele lévő fiatalkorú abban még bűnsegédi minőségben sem vett részt, ezért vele szemben nem indult eljárás.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában