Helyi közélet

2013.03.20. 08:21

Bűncselekmény hiányában felmentették Kazincbarcika polgármesterét

Miskolc, Kazincbarcika - Bűncselekmény hiányában felmentette a Miskolci Törvényszék Szitka Pétert, Kazincbarcika polgármesterét az ellene emelt vád alól, míg az ügy másodrendű vádlottjának büntetését 30 nap közérdekű munkára enyhítette.

Miskolc, Kazincbarcika - Bűncselekmény hiányában felmentette a Miskolci Törvényszék Szitka Pétert, Kazincbarcika polgármesterét az ellene emelt vád alól, míg az ügy másodrendű vádlottjának büntetését 30 nap közérdekű munkára enyhítette. Esetében a csalás vádját nem találta megalapozottnak a törvényszék, az ítéletet gazdasági előny jogosulatlan megszerzése miatt szabta ki.

A vádhatóság szerint a polgármester 2006 novemberében szerződést kötött egy helyi rendezvényszervező céggel, hogy az szervezze és bonyolítsa le az önkormányzat programjait. Ezért a polgármester által ellenjegyzett 13 számla ellenében a város havonta 264 ezer forintot fizetett a társaságnak. A vád szerint azonban a valóságban a városi művelődési központ végezte el a munkát. A törvényszék ítélete jogerős.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában