Helyi közélet

2013.03.04. 13:34

Gyűjtést indítottak a Rákóczi-szobor helyreállítására

Sátoraljaújhely - Az elmúlt hét péntekére virradóra akkor még ismeretlen tettesek eltulajdonították azt a borsi Rákóczi-kastély előtt lévő mellszobrot, amely II. Rákóczi Ferencet ábrázolja.

Sátoraljaújhely - Az elmúlt hét péntekére virradóra akkor még ismeretlen tettesek eltulajdonították azt a borsi Rákóczi-kastély előtt lévő mellszobrot, amely II. Rákóczi Ferencet ábrázolja. A sátoraljaújhelyi rendőrök segítségével még aznap sikerült megtalálni egy helyi garázsban a szobrot, amelyet akkorra már három darabra vágtak.

Hétfőn délelőtt a sátoraljaújhelyi polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere bejelentette, az önkormányzat gyűjtést indít a szobor helyreállítására. Ennek érdekében elhelyeznek egy urnát a polgármesteri hivatal portáján, ahol várják az adományokat. Az urnán feltüntették az önkormányzat számlaszámát, amelyre szintén várják az adományokat. A számlaszámot természetesen közzétették a város honlapján – satoraljaujhely.hu – is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában