Helyi közélet

2013.03.06. 16:50

„Kockázatot jelentenek a kettős állampolgárok”

Miskolc - Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője továbbra is úgy tartja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha az országgyűlés tagjai és a kormánytisztviselők között kettős állampolgárságú emberek is vannak.

Miskolc - Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője továbbra is úgy tartja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha az országgyűlés tagjai és a kormánytisztviselők között kettős állampolgárságú emberek is vannak.Ezt a témát lakossági fórumsorozat keretében vitatja meg, szerdán e célból Miskolcra érkezett. Mint ismeretes, előbbi kijelentése nagy felzúdulást keltett az országgyűlésben, a médiában, és mondatait antifasiszta tüntetések követték. Gyöngyösi Márton a lakossági fórum előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: országgyűlési felszólalását a közbeszéd és a média félrevitte, ezért vitatja meg a témát más formában az emberekkel. A kettős állampolgárságú tisztviselők szerinte azért jelentenek kockázatot, mert kettős identitással, kettős lojalitással rendelkeznek. Az izraeli-magyar kettős állampolgárság pedig azért jelent fokozott veszélyt, mert Izrael folyamatosan megsérti a nemzetközi jogot, jelezte. Felidézte: 2007-ben Simon Peresz izraeli államelnök Magyarország felvásárlásáról beszélt, amit azóta senki nem cáfolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában