Helyi közélet

2013.03.02. 16:55

"Belefutott" egy balesetbe

Miskolc - Már leadta a szolgálatot, de megállt segítséget nyújtani egy közlekedési balesetnél. Arcok a megyéből: Pap Péter tűzoltó hadnagy.

Miskolc - Már leadta a szolgálatot, de megállt segítséget nyújtani egy közlekedési balesetnél. Arcok a megyéből: Pap Péter tűzoltó hadnagy.„Mindig is vonzott ez a hivatás, kerestem a lehetőségét, hogyan lehetnék én is tűzoltó, aztán jelentkeztem, felvettek...”, válaszolta kérdésünkre - hogy miért is lesz tűzoltó valaki gépészmérnöki diplomával - Pap Péter tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelemi igazgatóság megyei műveletirányító tisztje.

A mezőkövesdi származású, 32 éves tűzoltó Rakamazon él feleségével és két kislányával, innen jár be Miskolcra dolgozni, a szolgálati beosztásának köszönhetően négynaponta. Ekkor viszont 24 órán át szolgálatban van.

Egy ilyen, egész napos, egész embert igénylő szolgálat után éppen hazafelé tartott, amikor a Tisza-hídon átérve egy tömegbaleset közepén találta magát. „A baleset után két-három perccel értem a helyszínre”, mesélte Pap Péter, aki nyomban a szakember szemével mérte fel a terepet, és telefonon tájékoztatta kollégáit, akiktől csak nem oly régen búcsúzott el, hogy négy személygépkocsi ütközött, egy fő beszorult a járművébe és további három ember sérült meg, valamint hogy egy tartálykocsi is a helyszínen van, de veszélyes anyagot jelölő tábla nincs a kamionon.

Pap Péter ezek után elvégezte a személyautók áramtalanítását - megelőzve ezzel a robbanásveszélyt - és a mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársainak segített kiemelni a sérültet a járművéből. A fiatalember a helyszínelés és a műszaki mentés végeztével indulhatott haza jól megérdemelt pihenőnapjára.

2005 óta

Pap Péter számára nem idegen a „harctéri munka”, 2005-ben húzott tűzoltó csizmát. Mezőkövesden kezdett beosztott tűzoltóként, volt gépjárművezető, megbízott szolgálat parancsnok helyettes, tavaly óta pedig a megyei igazgatóságon dolgozik műveletirányító tisztként.

A szabadidejében is mások mentéséért tevékenykedő tűzoltót a Polgári Védelem Világnapja alkalmából Lipták Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a közelmúltban dicséretben és tárgyjutalomban részesítette.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában