Helyi közélet

2013.02.05. 14:19

Világsátor: dönthet-e egymaga a polgármester?

Miskolc - A sajtótájékoztató után (dr. Kriza Ákos bejelentette, nem lesz Miskolcon Világsátor) kérdeztük, mivel közgyűlési döntés van a Világsátor megvalósítására, megteheti-e a polgármester, hogy egyszemélyben dönt. Nem kell-e a lemondáshoz a közgyűlés jóváhagyása?

Miskolc - A sajtótájékoztató után (dr. Kriza Ákos bejelentette, nem lesz Miskolcon Világsátor) kérdeztük, mivel közgyűlési döntés van a Világsátor megvalósítására, megteheti-e a polgármester, hogy egyszemélyben dönt. Nem kell-e a lemondáshoz a közgyűlés jóváhagyása? A kérdésre Dobos Tímea szóvivő válaszolt. Hangsúlyozta, a decemberi közgyűlési ülésen csupán állást foglaltak a képviselők, a projekt alapgondolatait csak az állami garanciavállalás feltételeivel fogadták el.

Az előterjesztést olvasgatva azonban ennek nem találjuk nyomát. Egy mondat erejéig valóban szerepel: a miskolci befogadás feltétele, hogy „a kormány külön nevesített költségvetési forrást biztosítson a tárgyi projekt folyamatos működtetéséhez”.

Ám arról már nem rendelkezik az előterjesztés, hogy ennek hiánya milyen következményekkel járhat.

A határozati javaslatban már egyértelműen az áll, hogy „Miskolc részt kíván venni a a Világsátor kiemelt projekt megvalósításában”. És az is, hogy Miskolc közgyűlése „felhatalmazza a polgármestert a Világsátor kiemelt projekt megvalósításához szükséges dokumentumok aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.”


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A polgármester bejelentette: a megépítés finanszírozásának biztos állami garanciája nélkül nem vállalja a beruházást.

Miskolc - "Meghátrált a városvezetés a miskolciak akarata előtt" -így reagált Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője a polgármester bejelentésére, mely szerint Miskolcon nem lesz Világsátor.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában