Helyi közélet

2013.02.26. 13:29

Padok, és kukák bánták a görcsgátló hatását a Népkertben

Miskolc - Népkert, napsütés, 10 fok. Öröm és boldogság. Végre, itt a tavasz! Néhány kutyás, nagyik az unokával és egy futó. Ám amikor a népkerti szökőkúthoz érnek az emberek, megdöbbennek.

Miskolc - Népkert, napsütés, 10 fok. Öröm és boldogság. Végre, itt a tavasz! Néhány kutyás, nagyik az unokával és egy futó. Ám amikor a népkerti szökőkúthoz érnek az emberek, megdöbbennek.A most még nem működő kútban padok és egy fém szemetesedény... A környéken széttört pezsgősüvegek, és gyógyszeres "levelek". A gyogyi abból a fajtából, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással is rendelkezik. A hétvégén valakik ezzel "lazítottak" - némi alkohollal vegyítve - , hogy tönkretegyenek és szétzúzzanak több padot és legalább féltucat szemetesedényt.

- Elmebeteg állatok ezek, nem emberek! - mondja dühösen egy idősebb férfi. - Még a díszkövet is kiszakították ez a semmirekellők - mutat egy fenyő mellé.

Egy fiatal srác azt mondja, hogy ő nem csodálkozik a történteken, mert ha meg is fognák az ilyen vandálokat mi történne.

"A kár jelentős"

- Közmunka? Netán levonják a fizetéséből, már ha egyáltalán dolgoznak az ilyenek? - kérdez vissza. - Sajnos ezúttal is az adófizetők fogják kifizetni mások "szórakozását". Hogy akkor mi lenne a megoldás? Ide is mindenképpen jól jönne egy köztéri kamera, és nem ártana a jogszabályokon is szigorítani!

Ezt vallja egy, a beszélgetésünkbe udvariasan belehallgató férfi is. Szerinte mivel az anyagi kár mellett a közösséget megdöbbentő cselekedetről van szó...

- ...gyorsított eljárással simán le kellene ültetni az ilyenek - emeli meg a hangját. - Higgye el, hogy soha többé nem csinálnának ilyet.

Dobos Tímeát, Miskolc szóvivőjét arról kérdeztük, hogy mekkora a kár a Népkertben, és tett-e feljelentést az önkormányzat részéről valaki az ügyben. A szóvivő elmondta: "a kár jelentős, és a város ismeretlen tettes ellen feljelentést tett." Ugyanakkor a helyreállítást a Városgazda fogja megkezdeni.

Kedd délelőttig nem érkezett feljelentés az esettel kapcsolatban a Miskolci Rendőrkapitánysághoz, azonban az Észak-Magyarország napilap fotói alapján a rendőrség hivatalból elindítja az eljárást és kivizsgálja az ügy körülményeit.

- Nem sokkal dél után megérkezett a miskolci önkormányzat feljelentése - tudtuk meg Dobi Tamástól, a megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában