Helyi közélet

2013.02.25. 13:49

Óvodai beiratkozás - Közlemény

Miskolc - Az óvodai jelentkezés időpontja: 2013. április 22-24. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18 óráig lesz.

Miskolc - Az óvodai jelentkezés időpontja: 2013. április 22-24. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18 óráig lesz.A szülő vigye magával a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, ennek hiányában a születési anyakönyvi kivonatot és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Az óvodai jelentkezéshez jelentkezési lapot szükséges kitölteni, amelyet bármelyik önkormányzati fenntartású óvodában be lehet szerezni, vagy letölthető Miskolc város honlapjáról.

A szülőknek a 35 önkormányzati fenntartású óvoda közül három óvodát van lehetőségük megjelölni a jelentkezési lapon.

A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi. A jelentkezésnél fontos feltüntetni, hogy a választott óvoda körzetes, nem körzetes, vagy munkahelyhez közeli intézmény.

A jelentkezési lapot az első helyen megjelölt óvodában kell leadni 2013. április 12-ig.

Az óvoda vezetője – április 26 -ig – dönt az óvodához eljuttatott felvételi kérelmekről és döntéséről írásban értesíti a szülőt. (A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. 49. § (2) bekezdés, 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. § (4) bekezdés).

A jelentkezés elutasítása esetén a kézhezvételtől számított 15 napon belül lehet fellebbezni. Az eljárást megindító kérelmet (fellebbezés) az első helyen megjelölt óvodához kell benyújtani, de Miskolc Város jegyzőjéhez kell címezni.

A közoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény 24. § (3) bekezdése szerint: „A gyermek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, az óvodai nevelési év első napjától kezdődően (szeptember 1-jétől) napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.

Beiratkozáskor abban az óvodában kell a szülőnek megjelennie, ahova gyermeke felvételt nyert.

- Dobos Tímea szóvivő, M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában